Z-Wave van BeNext

Met het Z-Wave netwerk kunt u altijd en overal uw huis beheren. Het draadloze netwerk wordt gecreëerd door Z-Wave producten,

Geplaatst door: Benext

Z-Wave van BeNext

 

 

 

Met het Z-Wave netwerk kunt u altijd en overal uw huis beheren. Het draadloze netwerk wordt gecreëerd door Z-Wave producten, welke onderling en met de Internet Gateway communiceren.

Bijvoorbeeld, als er een bewegingsmelder beweging detecteert, stuurt deze een Z-Wave-bericht via de snelste route naar de Internet Gateway. Vervolgens kan de Internet Gateway een ander product aan- of uitzetten, of een melding geven in de app en website. Om langere afstanden af te kunnen leggen zullen producten die altijd bereikbaar zijn helpen om de berichtjes door te sturen naar de juiste ontvanger via de snelste beschikbare route. Dit kan alleen met apparaten die op netspanning zijn aangesloten (of met adapter).

Wanneer u een netwerk bouwt kunt u dit stabieler maken door producten meer te verspreiden over uw huis zodat producten met elkaar en via de Internet Gateway kunnen blijven communiceren. Zo kan bijvoorbeeld een product in de kelder niet met een product op zolder communiceren zonder tussenproducten. Ook muren en kasten zorgen voor minder bereik. De plaatsing van producten is dus van groot belang.

Om er zeker van te zijn dat een bericht aankomt, koppelen de Z-Wave producten alle berichten terug . Zo kunt u zien of bijvoorbeeld u lampen echt uit zijn gegaan. Ook kan het netwerk zichzelf hierdoor automatisch herstellen wanneer de verbinding niet optimaal is, zodat de service door kan blijven draaien.

Omdat een Z-Wave product aan gedefinieerde eisen moet voldoen en gecertificeerd moet worden, kunnen producten van verschillende fabrikanten aan één netwerk toegevoegd worden.

Z-Wave producten zijn in drie verschillende categorieën onder te verdelen. Deze onderverdeling is gebaseerd op hoe zij in contact staan met het BeNext systeem. 

Onderverdeling Z-Wave producten

Z-Wave producten zijn in drie verschillende categorieën onder te verdelen. Deze onderverdeling is gebaseerd op hoe zij in contact staan met het BeNext systeem.

Listening producten

Dit zijn direct verbonden producten in het netwerk en zijn op netspanning aangesloten (of met adapter). Zij zijn altijd bereikbaar voor het BeNext systeem en voor andere producten in het netwerk. Bij Z-Wave plus worden dit AOS (Always Online Slave) producten genoemd.

Wake up producten

Batterij gevoede producten geven alleen vanuit het product meldingen per ‘wake up moment’ bijvoorbeeld om het kwartier, half uur of uur. De wake up tijd wordt ook wel refresh of vernieuwtijd genoemd. Bij Z-Wave plus worden dit RSS (Reporting Sleeping Slave) producten genoemd.

FliRS producten

(Frequently Listening Routing Slave) zijn ook batterij gevoed maar hebben veel frequentere ‘wake up momenten’. Zij worden elke kwart van een seconde even wakker om te kijken of het systeem een melding moet doorgeven. Wanneer dit niet zo is, gaat het product weer in sleep mode. Hierdoor verbruikt het minimale batterij. De gemiddelde batterij levensduur t.o.v. wake up producten is echter korter. Bij Z-Wave plus worden dit LSS ( Listening Sleeping Slave ) producten genoemd.
Houd er rekening mee dat niet alle controllers ondersteuning hebben voor FLiRS producten. Vraag dit, indien onduidelijk, na bij de producent van de Z-Wave controller.

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Benext

Benext

Ter Gouwstraat 3, 1093JX  Amsterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.