Elektricien over de mogelijkheden van een energiemanagement systeem

Slimmer en bewuster met energie omgaan is iets waar we allemaal beter van worden.

Gepubliceerd: 19 december 2016

Een besparing van energie zorgt er namelijk niet alleen voor dat je meer geld overhoudt aan het einde van de maand, maar ook dat je bijdraagt aan een beter milieu. Iedereen is om deze reden wel bezig om naar manieren te zoeken die ons in staat stellen om minder energie te verbruiken. Vrijwel alle apparaten die we in huis gebruiken zijn de laatste jaren een stuk energiezuiniger geworden. Echt een groot verschil kunnen we nu nog maken door bewuster om te gaan met ons energieverbruik. Dit is precies wat een energiemanagement systeem voor je kan betekenen. De elektricien Den Haag vertelt in dit artikel meer over de mogelijkheden van het systeem.

Wat is een energiemanagement systeem?

Een energiemanagement systeem is een toepassing die ons in staat stelt om beter inzicht te krijgen in het energieverbruik in onze woning. Het systeem bestaat uit een speciale meter die het elektriciteitsverbruik in real-time registreert en een display dat in de woonkamer komt te hangen. De meter en het systeem kunnen door de elektricien Den Haag geïnstalleerd worden. Op deze display zie je dan hoeveel stroom er op dat moment in de woning wordt verbruikt. Na het verzamelen van de data kan je dit over verschillende momenten van de dag of zelfs per activiteit analyseren.

Real-time informatie over stroomverbruik

De elektricien meldt dat de mogelijkheid om real-time informatie over je stroomverbruik te analyseren geeft je tal van nieuwe mogelijkheden om energie te besparen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bij te houden of je meer of minder aan het verbruiken bent in vergelijking tot een voorgaande maand of een doelstelling die je voor jezelf gezet hebt. Op basis van deze data kan je vervolgens aanpassingen maken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om de verwarming toch maar een paar graden lager te zetten en een warme trui aan te trekken. Of je kan opmerken dat op de zolder het licht nog aanstaat.

Energie besparen door bewust te zijn

Kleine veranderingen in iemands zijn gedrag kan een groot verschil maken wanneer je energie wilt besparen. Vaak hebben we zelf niet eens door dat we elektriciteit aan het verbruiken zijn omdat dit zo normaal is geworden. De grootste waarde van een energiemanagement systeem is volgens de elektricien dan ook dat het ons bewust maakt van ons energieverbruik. Door dit bewustzijn kunnen we ons gedrag veranderen en onmiddellijk zien wat voor effect dit heeft op het verbruik. Op deze manier kunnen we makkelijk zien waar we nog een besparing kunnen realiseren.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.