Hoe kunt u energie besparen in uw appartement?

Wie in een appartement woont, bespaart gemiddeld gezien al meer energie dan wie in een grotere woning woont.

Gepubliceerd: 30 september 2020

Maar er kan natuurlijk nog altijd meer bespaard worden. Goed voor het milieu én voordelig voor de portemonnee! Lees onze tips: zo kunt u energie besparen in uw appartement.

Bespaar energie met een houtkachel

Warmte is een belangrijk onderdeel in ieder huis. Er zijn toch al gauw veel maanden in het jaar waarbij het verwarmen van uw appartement essentieel is. Daarom is het fijn om dit op een zo zuinig mogelijke wijze te doen. Met een houtkachel maakt u een verstandige keuze om op de energierekening te besparen! Hoe dat zit? Met moderne houtkachels die zuinig zijn kunt u specifiek de kamer verwarmen waar u de meeste tijd in doorbrengt. Zo kan de centrale verwarming naar beneden worden gedraaid. En u geniet ook nog eens van die heerlijk behaaglijke warmte van een kachel én een sfeervolle uitstraling in het interieur.

Moderne apparaten in uw appartement

Apparaten zijn vandaag de dag steeds zuiniger. En dat is gunstig! Van wasmachine tot koelkast, van waterkoker tot televisie: door voor een verzameling aan zuinige apparaten in huis te kiezen, bespaart u in totaal behoorlijk wat energie. Daarom is het niet altijd verstandig om te wachten tot een huidig apparaat helemaal versleten is. Zeker als een apparaat al erg oud is, is de kans groot dat dit product niet zuinig is in gebruik. Dat kan een goede reden vormen om alvast naar een nieuwer exemplaar te kijken.

Minder warm water verbruiken

Het verbruik van water kan ook een flinke kostenpost zijn. Probeer hier zo zuinig mogelijk mee om te gaan. Met name met het gebruik van warm water, bijvoorbeeld bij het douchen. Een ideale tip: met een waterbesparende douchekop gaat er minder water verloren! Maar het is ook verstandig om gewoon wat korter te douchen. En laat de kraan bijvoorbeeld ook niet onnodig lopen bij het tandenpoetsen. Alle beetjes helpen.

Geen enkelglas meer voor een betere isolatie

In een ouder appartement is vaak enkelglas te vinden. Zo gaat er flink wat warmte verloren. Dat kan anders! Het is raadzaam om enkelglas te vervangen en de woning zo beter te isoleren. Het maakt het wonen ook nog eens een stukje comfortabeler, want u heeft niet langer last van tocht en kou bij de ramen. Eventueel geluidsoverlast van buiten neemt ook af met betere isolatie bij de ramen – ideaal bijvoorbeeld als u naast een drukke weg of in een levendige buurt woont. Profiteer van de verschillende voordelen van energie besparen

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.