Energiebesparing

adapterm is een intelligent, zelf lerend systeem dat extra energie en dus geld laat besparen.

Geplaatst door: Techem Energy Services B.V.

adapterm: gemiddeld 10% energiebesparing

Geringe investering, grote besparing

Slim energie besparenBespaar energie


adapterm is een intelligent, zelf lerend systeem dat extra energie en dus geld laat besparen. Alle rekeningen zullen dalen. Als basis gelden de radiografische radiatormeters in het complex. Doordat adapterm continue bezig is om de aanvoertemperatuur aan te passen naar het actuele verbruik worden installatie en werkelijk verbruik op elkaar afgestemd. De aanvoertemperatuur daalt en er wordt gemiddeld 10% extra energie bespaard. De bewoners / deelnemers in het pand behouden uiteraard het comfort van warmte wat ze altijd al hadden.

 

Zo werkt adapterm

1. De datacollector verzamelt de gegevens van de radiografische warmtekostenverdelers (1a) en de   aanvoertemperatuur van de verwarmingsinstallatie. Met deze informatie stelt de datacollector de totale vraag naar warmte vast.

2. De adaptermmodule stelt de buitentemperatuur vast (via de verwarmingsinstallatie of via sensor) en zendt dit naar de datacollector.

3. Met de informatie die de datacollector verzameld heeft, berekent de datacollector of er een overcapaciteit aan warmte in het gebouw aanwezig is. Indien dit het geval is, ontvangt de adaptermmodule een seintje om de aanvoertemperatuur te verlagen.

4. De adaptermmodule verlaagt de aanvoertemperatuur naar het optimale niveau.

5. Door middel van afstanduitlezing controleert Techem of het adaptermsysteem correct en efficiënt       functioneert.

6. In het Techem.Portal, adapterm-cockpit*, zijn de resultaten over de bereikte besparingen in de woningen zichtbaar. Door middel van maandelijkse rapporten worden klanten regelmatig geïnformeerd over de bereikte energiebesparingen in hun woningen. *Geldt voor complexen waar nu adapterm 2.0 wordt geïnstalleerd.

 

De voordelen

Het belangrijkste voordeel wat te behalen valt met dit unieke energie bespaarsysteem is een energiebesparing van gemiddeld 10%. Dit betekent dus ook geld. Hieronder volgen nog een aantal voordelen.

  • Dalende energiekosten door actief energiemanagement
  • Aantrekkelijker woningaanbod, verhuurbaarheid
  • Geen extra radiatormeters bijplaatsen
  • Comfort blijft ongewijzigd
  • Geen veranderingen in de cv-installatie en ook niet in de woningen
Bedrijvengids Geplaatst door
Techem Energy Services B.V.

Techem Energy Services B.V.

Postbus 2152, 4800 CD  Breda.

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.