Gelijkwaardigheidsverklaring Energielabel

Databank voor gecontroleerde kwaliteitsverklaringen

Gepubliceerd: 07 mei 2015

Voor het maken van energielabels (bestaande bouw) en EPC-berekeningen (nieuwbouw) is een openbare databank beschikbaar waarin gecontroleerde kwaliteitsverklaringen zijn opgenomen. Deze verklaringen zijn beoordeeld door een college van onafhankelijke deskundigen. Voor het maken van energielabels mogen alleen gecontroleerde kwaliteitsverklaringen uit deze databank gebruikt worden in de berekening. Gebouweigenaren (ook gemeenten) gebruiken de gegevens om na te gaan welke producten c.q. systemen zij kunnen toepassen bij het verbeteren van de energetische prestatie van een gebouw.
In de databank is te vinden of de gebruikte kwaliteitsverklaring in de EPC-berekening gecontroleerd en goedgekeurd is door deskundigen. Dus kwalitatief in orde is.

K-vision gelijkwaardigheidsverklaring
De K-vision kozijnen zijn opgenomen in de onafhankelijke databank van ISSO (www.isso.nl)
De onafhankelijk vastgestelde U-waarde van het K-vision kozijn met drievoudig HR glas is 1,0 (voor een standaard kunststof kozijn ligt dit op 1,4) en voor het K-vision kozijn met HR++ glas is het 1,3 (voor een standaard kunststof kozijn geldt 1,6). De K-vision kozijnen voldoen hiermee ruim aan het Bouwbesluit waarin een U-waarde van <1,65 is voorgeschreven.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.