Berekening uitvaartkosten onderdeel van hypotheekadvies

Tijdens de aankoop van een andere woning ben je volop aan het plannen voor de rest van je leven of in ieder geval voor de komende tijd.

Gepubliceerd: 11 april 2017

Het laatste waar je dan aan denkt is je uitvaart. Toch beweren financiële adviseurs dat het hypotheek- en uitvaartadvies onlosmakelijk met elkaar verbonden zouden moeten zijn. Statistisch gezien blijkt dat in tijden dat we weinig van woning wisselen er meer uitvaartverzekeringen worden afgesloten dan wanneer de woningmarkt floreert. De banken en verzekeringsmaatschappijen vinden dit een bizarre zaak. Volgens hen zou het juist andersom moeten zijn.

Consument heeft recht op totaaladvies

Net als een huwelijk of de geboorte van een kind is het kopen van een woning een belangrijk punt in ons leven. Omdat je ook met de spreekwoordelijke billen bloot bij een financieel adviseur aan tafel komt te zitten, zou eigenlijk je totale financiële plaatje moeten worden besproken. Niet alleen het leuke gedeelte van hoe gaan we de nieuwe woning bekostigen zolang we werken, maar ook wat te doen als deze bron wegvalt door overlijden van een van de partners? De inboedel- en opstalverzekering worden standaard door de financieel adviseur met je besproken. Er zijn echter maar weinig hypotheekadviseurs die ook eventuele uitvaartkosten te berde durven brengen. Een vroegtijdig overlijden is toch een gevoelig onderwerp en als koper ben je vaak helemaal in de wolken van je nieuwe huis. Goed beschouwd echter heb je als klant wel recht op een totaaladvies zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Kaart als koper zelf je uitvaart aan

Voor jou als koper is het een geruststellende gedachte dat je weet dat alles goed geregeld is. Merk je tijdens een adviesgesprek dat de adviseur er niet over begint, kaart het onderwerp uitvaart dan zelf aan of kom er een andere keer op terug. Bij de aankoop van een woning ga je tenslotte niet over een nacht ijs en het is helemaal niet raar om een tweede gesprek aan te vragen. Hierin behandel je dan alsnog de zaken die je niet helemaal duidelijk waren of niet aan de orde gekomen zijn. In een tweede gesprek praat je vaak ook wat makkelijker over moeilijke onderwerpen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.