..........
shadow_fix

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)

Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling SDE+.

De subsidieregeling is bedoeld voor hernieuwbare energietechnieken en is onderverdeeld in de categorieën Biomassa, Geothermie, Water, Wind (land, meer en dijk) en Zon.

De SDE+ categorie Wind op Zee heeft haar eigen budget en aanvraagprocedure.

Met de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Duurzame energie is beter voor het milieu, maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is goed voor de economie.

Informatie over hoe u subsidie aanvraagt en het traject daarna leest u op MijnRVO.nl.

SDE+ 2016 najaarsronde

Vanwege de belangstelling voor hernieuwbare energie heeft minister Kamp voor de najaarsronde € 1 miljard naar voren gehaald. Het totaalbudget voor de najaarsronde komt daarmee op € 5 miljard. De SDE+ 2016 najaarsronde start op dinsdag 27 september 2016 om 9.00 uur en eindigt op donderdag 27 oktober om 17.00 uur.

Bron: www.rvo.nl

 • Groen op het dak

  dak

  De zoektocht naar duurzame energie komt steeds nadrukkelijker opzetten. Een veelgebruikte oplossing op dit gebied zijn groendaken. Het bedekken van platte daken met levende planten staat niet alleen voor een leuk uitzicht, het is ook goed voor het milieu.

 • Eerste aansluiting particuliere VvE op warmtenet

  energie

  Als eerste particuliere Vereniging van Eigenaren (VvE) van Rotterdam stapt de VvE Nieuwe Binnenweg over van een gasaansluiting naar een aansluiting op het warmtenet gevoed met restwarmte.

 • Het geld ligt op straat!

  financieel

  Nederland subsidieland! Helemaal tijdens de economische recessie is het onbegrijpelijk dat we letterlijk geld op straat laten liggen. De redactie van Appartement & Eigenaar dook in de wereld van de subsidies en licht enkele mogelijkheden toe.

 • Duurzame daken

  dak

  Innovaties, milieu, duurzaam, in elke branche wordt royaal met deze begrippen gestrooid, ook op het gebied van dakrenovaties.

 • Duurzame verf

  hulpmiddelen

  VvE's hechten grote waarde aan een schone en gezonde leef- en woonomgeving, simpelweg omdat dit het woonplezier vergroot en de waarde van het complex doet stijgen.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam