Steenstrippen

Steenstrips en isolatiepanelen

Geplaatst door: EasylationWall

Steenstrips en Isolatiepanelen

Bij renovatie van een gevel wordt meestal een nieuwe baksteenmuur voor de oude gevel gezet. Afhankelijk van de stedenbouwkundige voorschriften dient de bestaande gevel afgekapt te worden. Een andere oplossing is natuurlijk het verlijmen van steenstrips met isolatieplaten.

Steenstrips worden vervaardigd door uit volle stenen een schil van ongeveer 22 mm dikte te verzagen. Dit is mogelijk met haast elke sortering uit het gamma, dus zowel handvorm, kalkzand als strengpersstenen. Naast vlakke strips, kunnen ook hoekstrips (L-vorm) en halve stenen worden verzaagd. Ze worden ook gebruikt bij de bekleding van binnen- en buitenmuren en bij renovatiewerken aan bestaand metselwerk. In functie van de ondergrond gebruik je een speciale lijmkit, daarna voeg je de strippen zoals een gewone muur.

Impregneren behoort ook tot de mogelijkheden. Steenstrips kunnen zowel buiten als binnen op iedere droge, vlakke en stabiele ondergrond aangebracht worden. De ondergrond dient steeds stof- en vetvrij te zijn. Bij buitengebruik moet er absoluut vorstbestendige lijm gebruikt worden. Het is belangrijk om aandachtig de voorschriften van de lijmleverancier te volgen. Wanneer men deze regels goed opvolgt zit er een garantie van 10 jaar op onze kit/lijm.

Geprefabriceerde panelen met baksteenstrips op een ophangconstructie

In bepaalde toepassingen kan men gebruik maken van geprefabriceerde panelen met baksteenstrips, die als een plaat op een gefabriceerde binnenwandconstructie geschroefd kan worden net zoals bij een buitengevel op een bouwplaats. Een mooi voorbeeld hiervan is onze samenwerking met FM Bouw, waarbij de baksteenstrips op het door hen gemaakte staalframe geschroefd kan worden. Het grote voordeel hiervan is dat er bij elk weertype gewoon doorgewerkt kan worden en het arbeidsproces geen schade oploopt, omdat de prefab elementen in een snel tempo op het werk in elkaar gezet kunnen worden.

Enkele voordelen van prefab met ons systeem:

· Lagere kostprijs door lichte bouwwijze
· Grote ontwerpvrijheid
· Grote overspanningen mogelijk
· Zeer hoge maatvastheid
· Droge bouwwijze, niet weersafhankelijk
· Korte bouwtijd en snelle montage
· Hoge isolatiewaarden
· Zeer duurzaam en 100% recyclebaar

Bedrijvengids Geplaatst door
EasylationWall

EasylationWall

De Hooge Akker 17, 5661 NG  Geldrop

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.