Gerelateerde suggesties:

Trend gespot: een lift voor verhoging van wooncomfort en veiligheid

12 april 2016
Stel: je hebt je droomhuis gevonden. Maar wegens omstandigheden zijn die ontzettend mooie wenteltrap naar boven en de vaste trap naar zolder meer een door in het oog dan een wenselijke toevoeging aan je woongenot.
LEES VERDER

Vooral mindervaliden en 55-plussers hebben vaak baat bij een gelijkvloerse woonomgeving. Moet je die ene woning waar je altijd van gedroomd hebt aan je voorbij laten gaan of zijn er nog opties?

Trappen als doorn in het oog

Feit is: die trappen in de woning zijn een doorn in het oog. Daarom wordt het kopen van zo’n droomhuis al snel afgeblazen. Men valt terug op een verbouwing van de huidige woning of een verhuizing naar bijvoorbeeld een bungalowtype woning, want andere opties zijn er niet. Toch? Zeker wel! In plaats van een verhuizing of een rigoureuze verbouwing wordt tegenwoordig namelijk steeds vaker voor een andere oplossing gekozen: een lift. Deze tijdelijke investering verhoogt het comfort en de veiligheid in die ene woning aanzienlijk en is zowaar een opkomende trend in de woon- en lifestyle wereld.

 

Langer zelfstandig wonen

Deze trend komt niet zonder reden uit de lucht vallen. Nederland vergrijst. Dit in combinatie met de bezuinigingen op de ouderenzorg zorgt ervoor dat ouderen vaak langer thuis blijven wonen. Maar niet alleen bij ouderen zien we deze omslag, ook mindervaliden wonen wegens grotendeels gelijke redenen langer zelfstandig. Het laten plaatsen van een lift betekent dat je langer in je eigen huis kunt blijven wonen en laten we eerlijk zijn; wel of geen vergrijzing en bezuinigingen.. Dit is hoe dan ook vaak de meest wenselijke situatie!

Een lift als goedkoopste optie

Wat de reden ook is; wanneer je eenmaal hebt besloten dat je trappen wilt vermijden en voor een ander alternatief gaat, dan is een lift de goedkoopste optie. Het klinkt je vast niet geheel onbekend in de oren dat bij een verbouwing vaak veel onvoorziene kosten komen kijken. En kies je voor het bouwen van een bungalowtype woning zonder trappen of verdiepingen, dan geldt hetzelfde verhaal. Een dergelijk type woning is duurder omdat er een groter dak, grondplaat en gevel bij komen kijken. En dan hebben we het nog niet eens over de hoge grondprijzen die je mee moet rekenen bij een groot bebouwd stuk grond.

Personenlift of traplift

Die knoop hak je door; dat droomhuis is van jou! Geen rigoureuze verbouwing of een prijzige bungalow woning, maar een woning waar je altijd van gedroomd hebt. Nu alleen nog die ene stap om je wooncomfort en veiligheid in de woning te garanderen. Hiervoor kies je voor een personen- of traplift. Beide opties zorgen ervoor dat je alle verdiepingen op een gemakkelijke manier bereikbaar maakt. Geen ingrijpende bouwkundige aanpassingen of kostbare ruimte opgeven; de liften hebben nauwelijks aanpassingen nodig aan de woning. Ze zijn compact, maar toch groots qua ruimte, uitstraling en gebruiksgemak. Wooncomfort en veiligheid gegarandeerd!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Aesy Liften.

 

Past uw huidige onderhoudscontract nog bij uw VvE en/of wilt u een prijsvergelijking voor het groot onderhoud?

VRAAG NU EEN VRIJBLIJVENDE LIFTSCAN AAN

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Liftscan
Past uw huidige onderhoudscontract nog bij uw VvE en/of wilt u een prijsvergelijking voor het groot onderhoud?