..........
shadow_fix

Trend gespot: een lift voor verhoging van wooncomfort en veiligheid

Stel: je hebt je droomhuis gevonden. Maar wegens omstandigheden zijn die ontzettend mooie wenteltrap naar boven en de vaste trap naar zolder meer een door in het oog dan een wenselijke toevoeging aan je woongenot.

Vooral mindervaliden en 55-plussers hebben vaak baat bij een gelijkvloerse woonomgeving. Moet je die ene woning waar je altijd van gedroomd hebt aan je voorbij laten gaan of zijn er nog opties?

Trappen als doorn in het oog

Feit is: die trappen in de woning zijn een doorn in het oog. Daarom wordt het kopen van zo’n droomhuis al snel afgeblazen. Men valt terug op een verbouwing van de huidige woning of een verhuizing naar bijvoorbeeld een bungalowtype woning, want andere opties zijn er niet. Toch? Zeker wel! In plaats van een verhuizing of een rigoureuze verbouwing wordt tegenwoordig namelijk steeds vaker voor een andere oplossing gekozen: een lift. Deze tijdelijke investering verhoogt het comfort en de veiligheid in die ene woning aanzienlijk en is zowaar een opkomende trend in de woon- en lifestyle wereld.

 

Langer zelfstandig wonen

Deze trend komt niet zonder reden uit de lucht vallen. Nederland vergrijst. Dit in combinatie met de bezuinigingen op de ouderenzorg zorgt ervoor dat ouderen vaak langer thuis blijven wonen. Maar niet alleen bij ouderen zien we deze omslag, ook mindervaliden wonen wegens grotendeels gelijke redenen langer zelfstandig. Het laten plaatsen van een lift betekent dat je langer in je eigen huis kunt blijven wonen en laten we eerlijk zijn; wel of geen vergrijzing en bezuinigingen.. Dit is hoe dan ook vaak de meest wenselijke situatie!

Een lift als goedkoopste optie

Wat de reden ook is; wanneer je eenmaal hebt besloten dat je trappen wilt vermijden en voor een ander alternatief gaat, dan is een lift de goedkoopste optie. Het klinkt je vast niet geheel onbekend in de oren dat bij een verbouwing vaak veel onvoorziene kosten komen kijken. En kies je voor het bouwen van een bungalowtype woning zonder trappen of verdiepingen, dan geldt hetzelfde verhaal. Een dergelijk type woning is duurder omdat er een groter dak, grondplaat en gevel bij komen kijken. En dan hebben we het nog niet eens over de hoge grondprijzen die je mee moet rekenen bij een groot bebouwd stuk grond.

Personenlift of traplift

Die knoop hak je door; dat droomhuis is van jou! Geen rigoureuze verbouwing of een prijzige bungalow woning, maar een woning waar je altijd van gedroomd hebt. Nu alleen nog die ene stap om je wooncomfort en veiligheid in de woning te garanderen. Hiervoor kies je voor een personen- of traplift. Beide opties zorgen ervoor dat je alle verdiepingen op een gemakkelijke manier bereikbaar maakt. Geen ingrijpende bouwkundige aanpassingen of kostbare ruimte opgeven; de liften hebben nauwelijks aanpassingen nodig aan de woning. Ze zijn compact, maar toch groots qua ruimte, uitstraling en gebruiksgemak. Wooncomfort en veiligheid gegarandeerd!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Aesy Liften.

 

Past uw huidige onderhoudscontract nog bij uw VvE en/of wilt u een prijsvergelijking voor het groot onderhoud?

VRAAG NU EEN VRIJBLIJVENDE LIFTSCAN AAN

 • NLB liftbedrijven

  lift

  NLB is de brancheorganisatie van de Koninklijke Metaalunie voor merkonafhankelijk full service liftinstallatiebedrijven in Nederland. NLB liftbedrijven ontwikkelen, produceren, installeren, renoveren en onderhouden liften.

 • Het belang van liftadvies

  lift

  Liftintermediair is het eerste en grootste objectieve liftadviesbureau van Nederland. Zij geven gespecialiseerd advies over liften, roltrappen en gevelonderhoudsinstallatie.

 • Energielabel B voor lift MES-ECO-ROBUUR

  lift

  Daar de markt verandert en hogere eisen stelt aan de geleverde producten, verandert MES liften met de markt mee.

 • Vraag nu een vrijblijvende liftscan aan

  lift

  Past uw huidige onderhoudscontract nog bij uw VvE en/of wilt u een prijsvergelijking voor het groot onderhoud?

 • Energielabel bij modernisering liften

  lift

  Door bij modernisering van liften volle aandacht te geven aan het energieverbruik van de lift, blijkt een aanzienlijke kostenbesparing te kunnen worden gerealiseerd. Een energiemeting kan daarbij van grote waarde zijn.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam