De Noord-Zuidlijn

Hoefnagels Safety Services verzorgt het onderhoud en keuring van de rookschermen van de Noord-Zuidlijn.

Geplaatst door: Hoefnagels Safety Services

In juli werd een van de meest besproken metroverbindingen van ons land in gebruik genomen; de Noord-Zuidlijn. Hoefnagels tekende voor de rookschermen op de stations. Hoefnagels Safety Services verzorgt het onderhoud en keuring van de schermen, zodat de brandveiligheid ook in de toekomst optimaal blijft.

Safe Haven
De verwachting is dat per dag zo’n 100.000 reizigers gebruik gaan maken van de bijna 10 kilometer lange metroverbinding tussen Amsterdam Noord en Zuid. Bij de ontwikkeling van de lijn was de brandveiligheid dan ook een belangrijk punt van aandacht.

De eisen voor brandveiligheid van de Noord-Zuidlijn zijn gebaseerd op het safe haven-principe. Wat er ook gebeurd een metro rijdt altijd door naar een volgend station. Hier kunnen passagiers veilig vluchten.

Rookschermen
Omdat de metro doorrijdt tot aan het volgende station worden bij de ondergrondse stations Centraal, Rokin, Vijzelgracht, de Pijp en Europaplein zeer strenge eisen gesteld aan de brandveiligheid. Diverse partijen leverden hieraan een bijdrage. Hoefnagels Branddeuren ontwikkelde en plaatste de rookschermen. De rookwerende schermenzijn zo gemaakt dat bij calamiteiten een metro door de schermen heen kan rijden om het perron te bereiken. Hoefnagels Safety Services verzorgt 1 keer per jaar onderhoud en test de rookschermen 2 keer per jaar inclusief klein onderhoud.

Wat gebeurt er bij brand?
Noord-Zuidlijn maakte de volgende animatie die een impressie geeft van hoe de veiligheid in de Noord/Zuidlijn voor de reizigers is geregeld. Wat gebeurt er bij brand? Welke veiligheidsmaatregelen zijn er ingebouwd om de kans op ongevallen zo veel mogelijk te verkleinen.

Wilt u ook ontzorgd worden op het gebied van onderhoud en keuringen rondom brandveiligheid van uw pand of complex? Neem dan contact op met een van onze adviseurs voor vrijblijvend en kosteloos advies.

 

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Hoefnagels Safety Services

Hoefnagels Safety Services

Zevenheuvelenweg 50, 5048 AN  Tilburg

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.