Ventilatie reinigen

Luchtkanalen reinigen voor particuliere en zakelijke klanten. Gebouwen: door heel Nederland Particulieren: Midden Nederland

Woningen & Gebouwen Ventilatie systemen reinigen

Gevolgen voor de gezondheid door slecht ventilatie onderhoud

Ventilatie voert de vochtige en vervuilde lucht af. Gebrekkige ventilatie tast de kwaliteit van lucht aan en kan nadelige gevolgen hebben op de gezondheid van de bewoners. Hierbij kun je denken aan de volgende verschijnselen: slecht slapen, vermoeidheid, hoofdpijn, luchtwegproblemen, verergering van allergieën, etc.

Ventilatieroosters en de afzuigventielen in de keuken, het toilet en de badkamer moeten regelmatig worden schoongemaakt. De woonhuisventilator en de ventilatiekanalen dienen minimaal eenmaal in de 4 jaar vakkundig gereinigd te worden. Alleen op deze manier kan het ventilatiesysteem goed functioneren en bent u gegarandeerd van een gezond leefklimaat!

In veel gevallen worden de problemen veroorzaakt door vervuilde filters die vervangen moeten worden. Het probleem is dat bijna niemand weet wanneer en hoe dit moet gebeuren. De oplossing is eenvoudig: plaats een CO2 indicator in de woon- of slaapkamer die je waarschuwt wanneer de ventilatie onvoldoende is. Het probleem van slechte ventilatie is hier niet mee opgelost, maar wel zichtbaar gemaakt en zal leiden tot actie: je neemt contact op met de installateur of het onderhoudsbedrijf.

 

Hoe wordt de mechanische/WTW ventilatie gereinigd?


De kanalen reinigen wij via de afzuigopeningen door middel van een lange slang met borstels en stofafzuiging zodat er geen vuil in de woning komt.
De schoepen van de ventilator in de afzuigunit worden gereinigd zodat er weer voldoende luchtverplaatsing kan plaatsvinden.

Er wordt met een krachtige industrial vacuüm machine gewerkt om het beste resultaat te krijgen.
De warmtewisselaar (zit alleen in een WTW unit) wordt met reinigingsmiddel en met krachtige luchtdruk gereinigd.

De vacuüm machine (tot max. 3 bar onderdruk) komt niet in de woning te staan, waardoor er tijdens de werkzaamheden geen stof wordt geblazen uit het apparaat in de woning.

De kanalen worden in de woningen gereinigd door middel van onderdruk en niet op overdruk.
Door dit schoonmaaksysteem komt er nauwelijks rommel/stof in de woning.

Bedrijvengids Geplaatst door
Zuyderduin Ventilatie bedrijf

Zuyderduin Ventilatie bedrijf

Hakselseweg 61, 6713 KV   Ede

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.