Ventilatie
Twee in één: dagelijkse ventilatie én rookafvoer
Te weinig of onvoldoende ventilatie verhoogt het CO2- gehalte
Te weinig of onvoldoende ventilatie verhoogt het CO2- gehalte en de temperatuur in een ruimte, waardoor aanwezigen zich minder prettig voelen en/of de prestaties afnemen. Om dit te voorkomen adviseert Brakel Atmos bij voorkeur energiezuinige, vraaggestuurde, natuurlijke ventilatie die op basis van thermiek zorgt voor een effectieve, geluidloze en energiezuinige klimaatbeheersing.
Twee in één: dagelijkse ventilatie én rookafvoer
Daarnaast heeft een natuurlijk ventilatiesysteem nog een belangrijk
voordeel: namelijk een efficiënte afvoer van rook en warmte bij brand.
Natuurlijke ventilatie voor een goed binnenklimaat
Op basis van natuurlijke thermiek, warme lucht stijgt immers op, wordt warme lucht via openingen hoog in een gebouw afgevoerd. Door toepassing van een natuurlijk ventilatiesysteem - waarbij kleppenroosters of uitzetramen in dak en/of gevel worden toegepast - kan een goed binnen klimaat gerealiseerd worden.
Brakel heeft een uitgebreid assortiment aan functionele en duurzame ventilatiesystemen:
- Lamellenventilatoren
- Kleppenventilatoren
- Uitzetraam
- Continue ventilatoren
- Geregelde natuurlijke ventilatie
Slim, duurzaam en zuinig: Geregelde Natuurlijke Ventilatie
Om natuurlijke ventilatie regelbaar te kunnen maken, ontwikkelde Brakel het GNV-systeem (Geregelde Natuurlijke Ventilatie). GNV zorgt ervoor dat natuurlijke ventilatie dusdanig gecontroleerd ‘binnen komt‘ dat er een comfortabel binnenklimaat ontstaat zonder tochtproblemen.
Het regelsysteem bepaalt op elk gewenst moment hoe ver bepaalde ventilatieroosters open moeten staan. Dit rekent het systeem uit op basis van binnen- en buitentemperatuur, windrichting, windsnelheid en neerslag. De ingestelde ventilatiehoeveelheid en een optimale luchtverdeling staan hierbij centraal.
Simulatiemodel voor onderbouwde systeemkeuzes
Welk systeem is voor uw gebouw het beste?
Nieuwbouw en renovatie van gebouwen zijn complexe processen. Bij het maken van ontwerpkeuzes moeten diverse factoren worden afgewogen, zoals het energieverbruik, het binnenklimaat en de exploitatiekosten. Om de effecten hiervan inzichtelijk te maken, ontwikkelde Brakel twee simulatiemodellen, één voor de industrie en één voor atriumgebouwen. Toepassingen op het gebied van ventilatie en daglichttoetreding kunnen hiermee snel worden vergeleken. Op basis van heldere data kunnen opdrachtgevers en ontwerpers vervolgens onderbouwde, duurzame keuzes maken.
Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.
Inloggen