Waterontharder, waarom?

Wat zijn de voordelen van een Lubron waterontharder eigenlijk? En als ik een waterontharder wil, welke schaf ik dan aan en waar moet ik rekening mee houden?

Geplaatst door: Lubron Waterbehandeling

HOE WERKT EEN WATERONTHARDER?

Een Lubron waterontharder werkt met ionenuitwisseling. Op deze manier wordt gebruik gemaakt van een natuurlijk proces: de eigenschap van bepaalde stoffen om selectieve ionen aan zich te binden. De synthetische materialen die van dit principe gebruik maken, zogeheten ionenwisselaarsharsen, zorgen dat voor elk opgenomen ion een ander ion wordt afgegeven. Bij waterontharding worden met name calcium en magnesiumionen uitgewisseld tegen natriumionen.

Waterontharders worden gebruikt om water vrij te maken van calcium en magnesium. Na een bepaalde hoeveelheid water onthard te hebben, zal het hars van de ontharder verzadigd zijn. Het hars wordt dan geregenereerd door te spoelen met een zoutoplossing. Voor de aanmaak van deze zoutoplossing moet een hoge kwaliteit zeer zuiver zout gebruikt worden die niet vervuild is door chemische bindmiddelen of andere additieven.

VERSCHILLEN IN WATERONTHARDERS

Er zijn verschillende waterontharders aangezien er voor iedere situatie een geschikte waterontharder toepasbaar is. Om te bepalen welke waterontharder voor jouw situatie geschikt is, is het belangrijk om te weten waar de waterontharder voor dient. Gaat het om een enkel woonhuis of een volledig wooncomplex? En bij hoeveel woningen moet het water onthard worden? Aan de hand van deze informatie kan bepaald worden welke waterontharder met welke capaciteit het beste geschikt is voor jouw situatie.

Daarnaast hebben de ontharders van Lubron een gering drukverlies. Het drukverlies wordt veroorzaakt doordat er een wettelijke verplichting is om voor een ontharder een CA-klep te plaatsen. Deze klep veroorzaakt een drukverlies van 0,8 bar. Indien er in een huis weinig druk aanwezig is, adviseren wij om naast de ontharder ook druk verhogende maatregelen te nemen.

WAT ZIJN DE VOORDELEN?

Dus, zijn vieze witte randen rond kranen en in toiletten herkenbaar? En wegpoetsen lukt niet? Onze serie waterontharders biedt uitkomst. De modellen bieden comfort in een gehele woning. Niet alleen in de badkamer, maar ook op toiletten, wasbakken en in de keuken zijn blinkende kranen en tegelwerk te zien.

Hiermee bespaar je veel poetswerk en daarnaast beschermen de waterontharders al het leidingwerk en apparatuur tegen kalkafzettingen waardoor de levensduur van apparatuur als boilers en wasmachines wordt verlengd. En doordat het calcium en mineralen uit het water worden gehaald, houd je zacht water over met een milde smaak die te vergelijken is met bronwater. Maar over smaak valt natuurlijk te twisten.

KOSTENPLAATJE

Lubron bouwt praktisch toepasbare waterontharders met capaciteiten van 160 liter/uur tot 100 kuub/uur en alles daartussen. Op basis van de specifieke situatie en in nauw overleg selecteren onze specialisten de juiste waterontharder voor de betreffende toepassing. Waterontharders met grotere capaciteiten worden altijd op maat ontworpen en geassembleerd. Lubron levert tevens zouttabletten die een optimale werking van de waterontharder garanderen en de levensduur verlengen.

Terugkerende kosten worden gevormd door het aanvullen van het zout. Daarnaast adviseren wij ten zeerste om een onderhoudscontract af te sluiten. Een waterontharder kan zeker 15 jaar mee, maar goed onderhoud is daarvoor wel van belang.

Kijk op www.lubron.eu voor meer informatie.

Bedrijvengids Geplaatst door
Lubron Waterbehandeling

Lubron Waterbehandeling

Mechelaarstraat 38, 4903 RE  Oosterhout

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.