Atlas van de regio

Op internet staat nu de Atlas van de regio van het Planbureau voor de Leefomgeving die inzicht geeft in de kwaliteit van uw regio. Kijk eens rond op de kaarten en kijk of uw dak kan helpen de kwaliteit van uw woonomgeving te verbeteren.

Geplaatst door: De Dakinnovator

Uw dak draagt bij aan de leefomgeving

De Atlas van de Regio van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is een interactieve kaartenverzameling die met thematische kaarten verschillende ruimtelijke ontwikkelingen en opgaven in beeld brengt. Zo kunt u in de atlas kaarten zien waarin de ontwikkelingen in de natuur en landbouw, het landschap, klimaatadaptatie en hernieuwbare energie zijn opgetekend. Waar worden bijvoorbeeld nieuwe woonwijken ontwikkeld? Op welke locaties staan veel windturbines? En waar liggen gebieden met een verhoogde kans op overstroming?

Ruimte voor de natuur
Nederland staat voor grote ruimtelijke opgaven. Aanpassingen van de leefomgeving aan klimaatverandering en de omschakeling van fossiele brandstoffen naar duurzame energie vragen ruimte, evenals de voortgaande verstedelijking en de beoogde natuurontwikkeling. Daarnaast staat de landbouw voor fundamentele veranderingen.
Bij al deze ruimtelijke opgaven is de regio steeds meer de plek waar de nieuwe duurzaamheid en de beschikbare ruimte samenkomen en met elkaar concurreren. De afstemming tussen woningbouw, nieuwe werklocaties, natuurontwikkeling en energietransitie vergt zorgvuldig afwegen van belangen in de regio. Kaarten laten direct zien op welke locaties deze opgaven spelen en waar ze mogelijk conflicteren dan wel ingepast kunnen worden.

Uw dak speelt een rol
Uw dak, hoe klein ook, speelt een rol in de kwealiteit van de regio. Draagt het bij aan het verwarmen van de stad in de toch al hete zomer, of is het een groene oase die meehelpt aan de biodiversiteit? Of helpt het bij de opslag van regenwater bij hevige regenbuien?
Dakinnovator nmodigt u uit om de kaarten van de omgeving te bestuderen en met uw VVE of als eigenaar van een pand een plan te maken hoe uw dak een rol kan spelen om uw leefomgeving te verbeteren. Dakinnovator denkt met u mee en zorgt ervoor dat wateropvang of groendaken technisch haalbaar zijn en voert het project met haar vakmensen natuurlijk ook graag uit.

 

De Atlas van de Regio op internet kunt u bereiken via deze link. De website zal in de komende jaren verder worden ontwikkeld. Feedback en suggesties voor aanvullende kaartlagen zijn welkom. Met vragen en opmerkingen kunt u terecht bij info@pbl.nl.

Bedrijvengids Geplaatst door
De Dakinnovator

De Dakinnovator

Huygensstraat 11, 2652 XK  Berkel en Rodenrijs

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.