Bijna energieneutraal kindcentrum

In het nieuw in te richten Kroonwijkpark komt een prachtig nieuw, bijna energieneutraal kindcentrum.

Geplaatst door: Gorter Group bv

Dit centrum -de Vuurvogel in Malden- biedt vanaf begin 2021 ruimte aan een basisschool voor driehonderd leerlingen en kinderdagverblijf/buitenschoolse opvang van KION. Het ontwerp is van Bulkens Architecten BNA, HEVO is verantwoordelijk voor de realisatie.

Openheid
In de nieuwe MFA komt een ruime en lichte centrale hal waar speciale activiteiten als vieringen, presentaties, vergaderingen en keuzecursussen kunnen plaatsvinden. De lokalen worden ingericht met voldoende computers en voor de staf worden eigen ruimtes ingericht. De koffiehoek van de leerkrachten zal een open karakter hebben en daardoor zeer toegankelijk zijn voor kinderen en ouders.

Duurzaamheid
Op het dat worden zonnepanelen en mogelijk in de toekomst ook zonnecollectoren geplaatst.
Daarnaast is de gemeentemin het kader van de energietransitie bezig met onderzoek naar onder andere een Ecovat voor de buurt en de school. Duurzaamheid stond ook aan de basis van de keuze voor het extreem geïsoleerde RHTEP-dakluik van Gorter. Met dit zet het bedrijf uit het Noord-Hollandse Schagen het succes van de volledig thermische gescheiden dakluiken voort. Het RHTEP-dakluik blinkt uit in zijn isolatiewaarde met Uw = 0,198 W/(m².K) voor de gehele dakluikconstructie. Het dakluik is, gezien de extreme isolatie, de ideale keuze voor bouwwerken waarbij de nadruk wordt gelegd op het minimaliseren van het energieverbruik zoals ook hier het geval is.

Meer weten? Bezoek de website van Gorter via deze link

www.gorterluiken.nl

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Gorter Group bv

Gorter Group bv

Zuiderweg 12, 1741NA  Schagen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.