De invloed van geluid op gezondheid

Binnen onze leefomgeving hebben we allemaal veel te maken met geluid. Dit kan onderweg zijn, op het werk, maar ook zeker in en om je huis. Deze geluiden hebben invloed op je gezondheid wanneer deze te hard zijn of langdurig op je inwerken. Lees hier meer:

Geplaatst door: Fonofloor

De invloed van geluid op gezondheid: een onbekend gevaar

Binnen onze leefomgeving hebben we allemaal veel te maken met geluid. Dit kan onderweg zijn, op het werk, maar ook zeker in en om je huis. Deze geluiden hebben invloed op je gezondheid wanneer deze te hard zijn of langdurig op je inwerken. Geluidsoverlast kan leiden tot slaapverstoring, stress, hinder en verstoting van dagelijkse activiteiten. Deze effecten zijn pas zichtbaar na geruime tijd, en merk je dus pas wanneer het leed al geschied is. De effecten kunnen zich voordoen op korte, middel en lange termijn.

Korte termijn

Effecten die optreden tijdens of binnen enkele minuten na een blootstelling aan geluid zijn ontwaken, ergernis, maar ook fysiologische effecten zoals de hartritmeverandering en reacties in het hart- en vaatsysteem. Denk hierbij aan schrikken, of onrust in de nachtrust wat tot deze effecten kan lijden.

Middellange termijn

Effecten die optreden na uren of dagen na een blootstelling zoals niet-merkbare hinder en na-effecten van slaapverstoring (vermoeidheid en daarmee samenhangende effecten, slecht humeur, verminderd prestatievermogen, lagere reactiesnelheid).

Lange termijn

Effecten die pas na maanden of jaren te constateren zijn, zoals stress en eventueel daaruit voortvloeiende fysieke en psychische ziektebeelden. Hieronder vallen tevens effecten op (leer)prestaties en sociale effecten. Helaas veelvoorkomende voorbeelden hiervan zijn depressie en burn-out klachten. Dit is voor zowel volwassen als kinderen een groot probleem.

Conclusie

Waarom zal jij jezelf, buren in de VVE of bewoners van jouw woningen nog blootstellen aan storende geluiden met alle gevolgen van dien? Fonofloor biedt verschillende oplossingen voor akoestische isolatie om vooral contactgeluid, maar ook luchtgeluid te reduceren. Voor zowel de vloeren als wanden en plafonds. Door onze extreem dunne materialen zijn de producten toe te passen in bestaande woningen zonder veel leefruimte in te leveren. Bovendien leveren wij zekerheid door een garantie op de akoestische prestatie. Denk aan uw gezondheid, denk aan Fonofloor!

Bedrijvengids Geplaatst door
Fonofloor

Fonofloor

Zuid Willemsvaart 14, 5211 NX  s-Hertogenbosch

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.