Fonofloor

Fonofloor

Zuid Willemsvaart 14, 5211 NX  s-Hertogenbosch

Over ons

Sinds 2002 is Fonofloor BV leverancier van akoestische isolatie membranen. Wij richten ons met name op het isoleren van zwevende dekvloeren voor zowel de nieuwbouw als de renovatie markt.

In het verleden behaalde resultaten, een garantie voor de toekomst

Voorkomen van overlast is een essentieel onderdeel van het bouwproces, een onderschatte factor hierbij is akoestiek. In onze ogen verdienen bewoners meer comfort dan dat het bouwbesluit voorschrijft. Wij beschouwen het daarom als onze missie om bewoners hierover te informeren en de mogelijkheid te bieden om het comfort te bereiken wat hoort bij “prettig wonen”. Onze werkwijze is erop gericht om met onze advisering vooraf, onze ondersteuning tijdens het bouwproces en een meting door een onafhankelijk bureau achteraf te bewijzen dat dit geen loze belofte is.

Vrije keuze van vloerafwerking voor bewoners 

Het Bouwbesluit 2012 schrijft voor dat er voor contactgeluidisolatie minimaal voldaan dient te worden aan LnT,A 54 dB. Helaas worden dan over het algemeen bewoners beperkt in de keuze van vloerafwerking. Deze beperking is een poging om burenoverlast in appartementencomplexen te vermijden. Een daarom veelvoorkomende eis van VvE’s van appartementen is dat er gekozen wordt voor een systeem van akoestische isolatie zodat de comforteis van LnT,A 49 dB wordt behaald. Als er gekozen is voor een correct aangelegd vloerisolatie systeem zoals de systemen van Fonofloor met een goede akoestische prestatie krijgen bewoners de vrije keuze voor hun vloerafwerking. Zelfs parket, laminaat of vloertegels zijn dan toegestaan.

Artikelen

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.