Flatrenovatie Boeimeer in Breda

Tien flats in de Bredase wijk Boeimeer krijgen weer waterdichte balkons en galerijvloeren. Bodima B.V. voert de omvangrijke hersteloperatie uit.

Geplaatst door: Grouttech

Tien flats in de Bredase wijk Boeimeer krijgen weer waterdichte balkons en galerijvloeren. Bodima B.V. voert de omvangrijke hersteloperatie uit.

Woningcorporatie WonenBreburg streeft naar hoogwaardige kwaliteit in vastgoed en zekerheid in wonen. De betonnen balkons en galerijvloeren van de flats in Boeimeer leken niet meer aan de hoge eisen van de corporatie te voldoen, ondanks een eerdere renovatie. In opdracht van WonenBreburg zijn de flats door Bodima geïnspecteerd.

Scheurvorming en vochtindringing
Renovatie van de balkons en galerijvloeren bleek onvermijdelijk, zo toonden de bevindingen van Bodima B.V. (door TechnoConsult B.V. bevestigd) aan. De balkons en galerijvloeren hadden te kampen met vochtindringing via het afwerksysteem, de doorvoeren, scheuren en dilataties. Technisch directeur Gert Timmers van Bodima B.V.: “Vloercoatings waren te schraal aangebracht en onvoldoende scheuroverbruggend, dilataties waren niet in orde en bij de afvoerputten vond vochtindringing plaats.”

Veelzijdige renovatie
Om nieuwe vloercoatings en dilatatievoegen te kunnen aanbrengen, schuurt Bodima B.V. de bestaande vloercoatings middels stofarm diamant flexschuren weg tot op de cementdekvloeren. Aangetast beton wordt verwijderd en handmatig gerepareerd, dilatatievoegen worden opnieuw aangebracht met een waterdichte (elastische) brugvoeg en afvoerputten worden uitgeboord, vervangen en afgedicht. Ook worden de stalen hwa’s vervangen door nieuwe, op maat gemaakte en gecoate exemplaren.

Meerlaagse coating
Meest omvangrijk is het herstel van alle vloervelden en schrobranden, waarvoor een meerlaags systeem van Grouttech B.V. (FlexCoat Rapid) wordt toegepast. Een weloverwogen keuze, vertelt Timmers. “Voorheen gebruikten we andere systemen met een lange droogtijd van acht tot twaalf uur. Dat betekende extra afschermen en loopvoorzieningen treffen. FlexCoat Rapid daarentegen is een scheuroverbruggende coating die zeer snel uithardt en die wij na circa één uur, afhankelijk van weer en vochtigheid, kunnen overlagen. Zo kunnen wij een galerij in één dag compleet afwerken. Ondanks die tijdwinst moet je goed blijven communiceren met bewoners en woningcorporatie.” De derde coatinglaag wordt ingestrooid met vuurgedroogd zand (R11) en vervolgens afgewerkt met een gekleurde (RAL 7037) toplaag.

Technische wisselwerking met Grouttech
Het project verloopt goed en naar wens van de opdrachtgever. Timmers waardeert de samenwerking met Grouttech B.V.. “Ze zijn deskundig, leveren snel en zijn niet puur commercieel, maar gericht op kwaliteit. Zo’n wisselwerking vanuit techniek moet er zijn. Ze weten waarover ze het hebben en denken daardoor goed mee.” Komend voorjaar worden de balkons en galerijvloeren van de laatste drie flats gerenoveerd.

www.grouttech.eu

Tel. +31 (0)341 – 25 17 34
info@grouttech.nl

Bedrijvengids Geplaatst door
Grouttech

Grouttech

Industrieweg 51, 8071 CS  Nunspeet

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.