Gedeelde keuken - de inbouwvaatwasser

Een vaatwasser is een van de apparaten die de meeste mensen graag in hun keuken terugzien. In het geval van een gedeelde keuken zal VVE voor de aanschaf van een vaatwasser moeten zorgdragen. Waar let je zoal op als je een inbouwvaatwasser koopt?

Geplaatst door: Bcc

Een vaatwasser is een van de apparaten die de meeste mensen graag in hun keuken terugzien. Het biedt een stuk comfort en je houdt je aanrecht nu eenmaal wat meer opgeruimd. Bij een appartementencomplex met een gedeelde keuken is dit niet heel anders. Over het algemeen zal in het geval van een gedeelde keuken de VVE voor de aanschaf van een vaatwasser moeten zorgdragen. Maar waar let je zoal op als je een inbouwvaatwasser koopt voor een gedeelde keuken?

Geluidsoverlast en comfort
Het kan best gehorig zijn in een gedeeld appartementencomplex en iedereen moet qua geluid daarom wat meer rekening met elkaar houden. Niemand zit dus te wachten op een gehorige vaatwasser. Gelukkig zijn tegenwoordig de meeste vaatwassers veel stiller dan vroeger. Je kunt voor de aanschaf eenvoudig controleren hoeveel dB een vaatwasser heeft. Een vaatwasser tot 42 dB is zeer stil. Varianten met 47 dB of meer hebben een gemiddeld geluidsniveau, maar vallen wel in de categorie vaatwassers met het meeste geluid. Voor een gedeelde keuken zou dus een 42 dB vaatwasser het meest geschikt zijn. Let er wel op dat er bij een inbouwvaatwasser meer kans is op contactgeluid dan bij een vrijstaande vaatwasser.

Merken als Siemens, Miele en Bosch bieden diverse modellen stille vaatwassers. De Bosch vaatwasser met EcoSilence DriveTM motor, bijvoorbeeld, produceert slechts 42dB. Natuurlijk is ook het comfort van een vaatwasser enorm belangrijk. Denk hierbij aan de indeling van de vaatwasser en hoe flexibel de indeling is. Ook het gemak van het in- en uitladen vinden gebruikers steeds belangrijker. Een vaatwasser staat immers op zichzelf al voor comfort. Kijk daarom voor de aanschaf ook naar het bedieningsgemak. Nu zijn er veel vaatwassers die middels een app te bedienen zijn, al is dat in een gedeelde keuken wellicht niet de meest handige oplossing. Onderzoek dan of een vaatwasser met startuitstel en uitgebreide, maar ook snelle programma's beter bij het appartementencomplex past.

Couverts
Een vaatwasser met een grote inhoud, ook bekend onder de noemer couverts, is het meest praktisch. De grootste vaatwassers kunnen 15 couverts aan, maar een ruime keuze is hier niet direct in. AEG en Beko zijn merken die modellen voor 15 couverts aanbieden. Het aanbod vaatwassers met ruimte voor 14 couverts is een stuk uitgebreider. Denk hierbij aan merken als Miele, Bosch, Samsung en Whirlpool. Heel handig voor grote gezinnen bijvoorbeeld, of als je regelmatig veel gasten hebt!

Veiligheid en functionaliteit
Met veiligheid van de inbouwvaatwasser wordt niet alleen bedoeld dat het apparaat voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Je let ook op de veiligheid als het gaat om bescherming tegen lekkage, bij onverhoopt onjuist gebruik en de veiligheid van de vaat die je er in wast. Steeds meer vaatwassers beschikken over een speciale glasbeschermingstechnologie om je glazen voorzichtig te reinigen. Denk bij veiligheid daarnaast ook aan waterbeveiliging welke bij lekkage het systeem afsluit en een deur lock systeem als kinderslot.

Miele heeft bijvoorbeeld vaatwassers in het assortiment die zowel over het Aquastop systeem als een kinderslot beschikken. Sommige Bosch vaatwassers werken met het Speedperfect systeem waarbij je vaat sneller en duurzamer schoon wordt. Dit is dan ook een prima investering, omdat je met dergelijke systemen op energie en water bespaart. De Airdry-technologie van AEG doet bijvoorbeeld 10 minuten voor het einde van een programma automatisch de deur open waardoor er minder energie nodig is voor het drogen van de vaat. Allemaal handige en duurzame functionaliteiten.

Bedrijvengids Geplaatst door
Bcc

Bcc

Bellsingel 61, 1119 NT  Schiphol-Rijk

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.