Goed nieuws voor uw portemonnee

Goed nieuws voor uw portemonnee en onze planeet. Steeds meer vastgoedbeheerders en VvE’s ruilen hun oude TL armaturen in voor duurzame LED verlichting.

Geplaatst door: Pre-Lite

Dat is goedkoper en beter voor het milieu. TL lampen gebruiken namelijk veel meer energie dan LED en bevatten gevaarlijke stoffen zoals kwik en fosforpoeders die schadelijk zijn voor mens en milieu. Een overgang van TL naar LED armaturen biedt veel voordelen, maar er komt heel wat kijken. Waar moet je heen met alle oude armaturen? Hoe zorg je ervoor dat ze niet in het grijze circuit verdwijnen? Pre-Lite biedt uitkomst. Omdat wij groot belang hechten aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, werken we al jaren nauw samen met het bedrijf wecycle.nl.

Wecycle is ons beste antwoord

Wecycle is een initiatief van de producenten en importeurs van elektr(on)ische apparaten en spaarlampen. De organisatie zamelt oude apparatuur en verlichting in. Het doel is te voorkomen dat ze in de afvalbak gaan of terecht komen in ontwikkelingslanden en daar schade aan het milieu toebrengen. Door afgedankte lampen en armaturen te ontmantelen, kunnen we de waardevolle grondstoffen behouden blijven en hergebruiken in nieuwe producten.

Van oude TL armaturen naar waardevolle grondstoffen

Onze monteurs verwijderen de oude, te vervangen armaturen altijd zorgvuldig. Vervolgens leveren we ze in bij wecycle. Die zorgt ervoor dat ze terecht komen bij een gespecialiseerd verwerkingsbedrijf waar ze veilig ontmanteld worden. TL armaturen bestaan onder meer uit glas, metaal en kwik. Tijdens de verwerking wordt het materiaal gescheiden en klaargemaakt voor hergebruik. Eventuele schadelijke restproducten, worden op een milieuvriendelijke manier vernietigd.

Help ons mee de planeet groener te maken!

Wecycle heeft het afgelopen jaar ruim 6,8 miljoen elektrische apparaten en 14,6 miljoen lampen ingezameld, gesorteerd en verwerkt. Ruim honderd miljoen kilo aan kostbare grondstoffen die behouden zijn gebleven zonder dat er schadelijke stoffen in het milieu terechtgekomen zijn. Bij Pre-Lite zijn we trots hier een bijdrage aan te leveren!

Interesse?

Wilt u ook van uw oude energieverslindende verlichting af? Wij verzorgen dit graag voor u en komen vrijblijvend bij u langs voor een goed advies. Neem contact op en we maken een afspraak.

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Pre-Lite

Pre-Lite

Handelsweg 13c, 3881 LS  Putten

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Pre-Lite
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.