Hoe is de brandveiligheid van uw pand?

Brandveiligheid is een item dat vaak actueel wordt wanneer het te laat is. Overheid en verzekeraars zorgen er echter voor dat regelgeving en eisen rondom brandveiligheid steeds strenger worden. De volgende voorvallen illustreren deze urgentie.

Geplaatst door: Hoefnagels Safety Services

Wat is de status van brandveiligheid van uw pand?

De brandveiligheid van escaperooms
Het nieuwe jaar startte met een drama in Polen; slechte bedrading en gebrekkige veiligheidsvoorzieningen veroorzaakten brand in de Poolse Escape room met vijf doden als gevolg. Volgens de brandweer was er onvoldoende aan de veiligheid gedacht. Er was geen vluchtroute en de ruimte was verwaarloosd.

De brandveiligheid van stallen
In 2018 heersten er ook diverse branden in veestallen. Gelukkig zijn hier geen menselijke doden of gewonden gevallen. Helaas hebben wel veel dieren het leven gelaten. De stalbranden eisten in 2018 alleen al ruim 100.000 dierenlevens. De meeste stallen waren niet meer te redden. De voornaamste oorzaken van de branden waren kortsluiting en blikseminslag.

De brandveiligheid van afval- en recyclingbedrijven
In 2017 was het aantal branden en schadelast bij afval- en recycling bedrijven buitensporig hoog, aldus Verbond van verzekeraars. Zo hoog, dat vanwege het grote risico op brand een aantal verzekeraars zelfs gestopt waren met het verzekeren van deze bedrijven.

De brandveiligheid van uw bedrijfspand?
Hoe brandveilig is uw bedrijfspand? Wat veel mensen niet weten is dat er een verschil  zit tussen een vluchtveilig pand en een brandveilig pand. Wanneer u voldoet aan de wettelijke verplichting, zal uw pand vooral vluchtveilig zijn. Wilt u dat brandveiligheid ook gericht is op het behoud van uw pand? Tijdwinst is dan essentieel om de schade te beperken en te voorkomen dat een pand volledig afbrand. Met behulp van compartimentering wordt tijdwinst bereikt. Sommige verzekeringen eisen deze toepassing zelfs. Bij compartimentering wordt een pand opgedeeld in meerdere compartimenten met elk een brandwerende afscheiding. De brand beperkt zicht tot één compartiment en kan niet verder uitslaan. Met compartimentering worden ook vluchtwegen gecreëerd. Het is wettelijk verplicht om de brandwerende afscheidingen goed te onderhouden en te keuren. Hier schreven we eerder dit blog over.

Kunt u wel wat hulp gebruiken rondom dit topic? Ga in gesprek met Hoefnagels Safety Services. U kunt ons ontmoeten op Vakbeurs Facilitair & Gebouw Beheer 2019. U vindt ons bij stand H1 in hal 11. Zien we u daar? Registreer uzelf dan gratis voor deze beurs. U mag ons natuurlijk ook gewoon mailen of bellen.  

Bedrijvengids Geplaatst door
Hoefnagels Safety Services

Hoefnagels Safety Services

Zevenheuvelenweg 50, 5048 AN  Tilburg

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.