Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Innovatief veiligheidsscharnier

10 juli 2019
UltiMaxx:  Geen dievenpen, wel inbraakwerend. Zo eenvoudig is de nieuwe S² scharnierenlijn te omschrijven. Het geheim? Een lip die achter de knoop van het scharnier haakt. Zelfs als de pen eruit wordt gehaald, kan de deur of het raam niet uit het kozijn getild worden. Extra montagegemak (geen gat meer boren voor de dievenpen) en tijdswinst dus!
LEES VERDER

Geen dievenpen - Wel inbraakwerend

 

GEEN DIEVENPEN

Het UltiMaxx® scharnier heeft geen dievenpen. Het grote voordeel hiervan is dat alleen de inkrozing voor het scharnier gemaakt hoeft te worden.

HOGER DRAAGVERMOGEN

Anders dan andere kunststoflagers ondersteunt dit lager de pen op alle punten, zowel horizontaal als verticaal. Hierdoor wordt de druk gelijkmatig verdeeld en heeft het scharnier een hoog draagvermogen. Het draagvermogen is standaard 120 kg bij toepassing van vier scharnieren. Door de scharnieren anders te positioneren op de deur kan het draagvermogen aanzienlijk verhoogd worden. Graag informeren we u over de mogelijkheden!

UNIEKE PEN

Deze zorgt voor extra montagegemak. De pen is voorzien van twee inkepingen die ervoor zorgen dat de pen er niet uitloopt tijdens transport en eindmontage. De eerste inkeping is de voormontage stand, de tweede inkeping is de eindmontage stand. Daarnaast loopt de “zoeker” van de pen taps af om de inloop te vergemakkelijken en is de pen aan de onderzijde voorzien van een holling om de pennentikker te geleiden.

BETERE KRACHTVERDELING

Scharnieren tonen vaak bandstijfheid. De scharnieren van S² zijn niet bandstijf en kennen geen harde aanslag. Hierdoor is er geen kans op te hoge spanningen in het scharnier en in de schroefverbinding en op het vroegtijdig kapot gaan van de schroefverbinding. Dit scharnier is voorzien van een uitzakbeveiliging, waardoor het scharnier kan sluiten zonder bandstijf te zijn.

ONDERHOUDSARM

De glijlagers hebben geen onderhoud nodig. Smeermiddelen zijn niet nodig en het piepen van de scharnieren behoort tot het verleden.

 

 

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

Themans Hang- en Sluitwerk
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

ZOEKSUGGESTIES