Tijd voor een balkonrenovatie?

Een terras, balkon of veranda kan een grote meerwaarde bieden voor een woning of appartementsgebouw. Maar deze ruimtes zijn vaak toe aan een grondige renovatie. De redenen voor zo’n renovatie kunnen zeer uiteenlopend zijn. Gelukkig biedt SOPREMA voor elk probleem een geschikte oplossing. Ontdek ALSAN, een breed aanbod aan vloeibare waterdichting waardoor bewoners snel weer kunnen genieten van de buitenlucht op hun terras of balkon.

Geplaatst door: Soprema

NA-ISOLATIE VAN UW TERRAS, BALKON OF VERANDA

Is uw terras, balkon of veranda niet optimaal geïsoleerd met de juiste materialen? Dan kunt u tot 25% energie verliezen via de vloerplaat. Gelukkig kunt u koudebruggen voorkomen met een degelijke na-isolatie. Wanneer u een goede isolatie voor uw terras, balkon of veranda kiest, kunt u bovendien ook geluidsoverlast verminderen: twee vliegen in één klap! De synergie tussen waterdichting en isolatie is steeds belangrijk. Uw balkon of terras wordt immers blootgesteld aan diverse weersomstandigheden en moet tegen elke temperatuur bestand zijn. De combinatie van een vloeibaar waterdichtingssysteem met PIR/PUR-isolatie of XPS zorgt trouwens ook voor een betere beloop- en belastbaarheid. Kiest u voor een ALSAN-systeem? Dan is de ondergrond binnen de kortste tijd weer droog en blijven huizen bereikbaar via hun veranda.

OPPLUSSEN VOOR EEN BETERE TOEGANKELIJKHEID
Mensen worden steeds ouder en wonen vaker en langer zelfstandig. Om zelfstandig wonen mogelijk te maken voor ouderen, zijn aanpassingen aan de woning soms nodig. Het terras of balkon mag dan zeker niet vergeten worden. Niet zelden is er een klein niveauverschil tussen de verandavloer en de binnenvloer. Door deze kleine drempel kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan of kunnen ouderen geen gebruik meer maken van hun terras of balkon. Twijfel daarom niet om het terras te laten opplussen. Daarbij wordt de verandavloer verhoogd zodat het niveauverschil en het valgevaar kleiner wordt.

Op de bestaande vloer wordt een drukvaste, lichte isolatieplaat en drukverdeelplaat geplaatst. Daarop wordt vervolgens een vloeibaar ALSAN-harssysteem aangebracht. Door te opplussen zijn gevaarlijke drempels verleden tijd en vermindert u geluidsoverlast.

Naast het ALSAN-systeem biedt SOPREMA ook oplossingen met bitumineuze membranen in combinatie met tegels en tegeldragers aan om uw terras, balkon of veranda te laten opplussen. lees verder

Bedrijvengids Geplaatst door
Soprema

Soprema

Geeuwkade 21, 8651 AA  IJlst

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.