Keramische terrastegels 3 cm dik

De keramische terrastegel is samen met de natuursteen terrastegel een van de meest gekozen tegelsoorten in Nederland. Nu is er een nieuwe productsoort op de markt: de keramische terrastegel 3 cm dik. Lees hieronder alle voordelen!

Geplaatst door: Totaaltegel

Keramische terrastegels 3 cm dik

De keramische terrastegel is een van de meest gekozen tegels voor in de tuin. Een keramische tegel is machinaal vervaardigd en daardoor minder gevoelig dan bijvoorbeeld een natuursteen terrastegel. Door de jaren heen zijn er diverse keramische terrastegels op de markt gekomen die doorontwikkelt zijn. Naast de keramische terrastegels met een dikte van 2 cm, zijn er inmiddels diverse andere producten op de markt gekomen zoals de keramiek op beton terrastegel en de keramische terrastegel met een dikte van 3 cm. Ook zijn er diverse oplossingen voor een goede drainaige en natuurlijk afvoer van het regenwater. Dit worden ook wel de 'waterdoorlatende terrastegels' of ceramidrain terrastegels genoemd. 

In deze blog gaan we diepen in op de keramische terrastegel 3 cm dik. Deze ontwikkeling kent diverse voordelen. De dikte van de tegel maakt het legproces bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker. Totaaltegel is een van de aanbieders van keramische terrastegels 3 cm dik. 

Voordelen van keramische terrastegels 3 cm dik

 • Eenvoudig te verwerken
  Deze tegels kunnen direct op een zandbed verwerkt worden. Dit komt de eenvoud van het verwerken ten goede. Hierdoor zijn de verwerkingskosten een stuk lager.
 • Licht in gewicht
  Deze keramische tegels met een dikte van 3 cm zijn lichter in gewicht dan keramiek op beton tegels met een dikte van 4 of 5 cm.
 • Ze zijn sterker dan andere keramische oplossingen
  Deze tegels bestaan uit 3 cm massief keramiek, daardoor is deze oersterk en vanzelfsprekend sterker dan de tegels van 1 of 2 cm dik.
 • 100% vorstbestendig
  Omdat deze tegel uit 100% keramiek bestaat is deze 100% vorstbestendig. Deze tegel neemt namelijk uiterst weinig water op in tegenstelling tot keramische tegels die op een betonnen onderlaag zijn bevestigd.
 • Kleurvast
  Keramiek is in tegenstelling tot natuursteen altijd kleurvast. De tegels zien er na jaren dus nog hetzelfde uit!
 • Krasvast
  Keramische tegels worden op zeer hoge temperaturen gebakken waardoor ze extreem hard zijn en niet krassen.
 • Antislip
  Keramische tegels hebben altijd een bepaald R-waarde. Deze waarde staat gelijk aan de antislip waarde van een tegel. De keramische terrastegels met een dikte van 3 cm hebben altijd een R-waarde van minimaal 11.
 • Onderhoudsarm
  Keramische tegels zijn niet gevoelig voor vlekken en krassen, hierdoor kunnen ze eenvoudig schoongemaakt worden en behouden ze hun originele uitstraling.
Bedrijvengids Geplaatst door
Totaaltegel

Totaaltegel

Stationsstraat 162, 5963 AC  Hegelsom

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.