Let extra op veiligheid

Een plat dak uitrusten met zonnepanelen? Zeker doen, maar denk ook aan de veiligheid. Bij het ontwerp, nog voor de plaatsing, moet je al nadenken over het juiste veiligheidssysteem. Vaak wordt hier te weinig aandacht aan besteed, waardoor onveilige situaties kunnen ontstaan. Hogere veiligheidsdeskundige Tom Mulder (Vlutters Tools & Safety) deed hier onderzoek naar.

Geplaatst door: Soprema

Simpelweg niet aan gedacht

“ Op het moment dat je een plat dak hebt dat leeg is, zonder koepels, ventilatiesystemen, airconditioners… heb je een relatief groot gebied waar je veilig op kan lopen. Maar als het vol ligt met zonnepanelen, verandert het hele veiligheidsaspect. Het risico op onveilige situaties vergroot! Wanneer een jaar later iemand het dak op moet voor onderhoud - aan het dak zelf, aan technische units of aan de panelen - dan is er vaak geen vrije loopruimte meer, of zijn reeds bestaande veiligheidssystemen niet bereikbaar. Daar is op voorhand  simpelweg niet over nagedacht.” Lees verder

Bedrijvengids Geplaatst door
Soprema

Soprema

Geeuwkade 21, 8651 AA  IJlst

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.