Natuursteen vensterbanken

Natuursteen vensterbanken worden binnen geplaatst onder het kozijn van een raam. Een vensterbank zorgt voor een mooie afwerking van het raamkozijn. Totaaltegel produceert vensterbanken op maat.

Geplaatst door: Totaaltegel

Aanbod natuursteen vensterbanken

Totaaltegel biedt diverse natuursteen vensterbanken aan die op elke gewenste maat gezaagd kunnen worden. De materialen verschillen van licht tot donker. Welke natuursteen vensterbanken zijn er en wat zijn de eigenschappen?

 • Hardsteen vensterbanken
  Hardsteen wordt erg veel toegepast als materiaal voor vensterbanken en raamdorpels. Hardsteen heeft doorgaans een blauw/grijze kleur met subtiele kleurnuances. Dit zijn de fossielen die zichtbaar zijn in het materiaal. Totaaltegel biedt onder andere Hardsteen Blue Cloud vensterbanken aan in diverse bewerkingen zoals gezoet, geschuurd en licht geschuurd.  De bewerking zorgt ervoor dat het materiaal een andere kleur krijgt (lichter of donkerder). Dit materiaal is qua uitstraling te vergelijken met Belgisch Hardsteen, maar heeft een beter prijs-kwaliteit verhouding. Ook de Chinese Hardsteen vensterbanken worden veel gekozen, deze zijn iets donkerder van kleur en hebben een gezoete bewerking ondergaan (mat en glad). 
 • Graniet vensterbanken
  Graniet is een harde natuursteensoort en wordt ook veel gekozen als materiaal voor vensterbanken. Een populaire granietsoort voor vensterbanken is de Star Galaxy Graniet, deze is te herkennen aan de goude spiegelglitters. Het materiaal is gepolijst (glanzend). Een vergelijkbare granietsoort is de Nero Assoluto Graniet. Deze granietsoort is egaal diepzwart en gepolijst. Een grijzere granietsoort is de Graniet Steel Grey, dit materiaal is verkrijgbaar in een Leather Finish bewerking. Bij deze beweking is het materiaal geborsteld en ontstaat een zogenaamde 'leer look'. 
 • Basalt vensterbanken
  De Basalt Olivian Black gezoet is een van de meest verkochte materialen voor vensterbanken. Het materiaal is antracietkleurig en gezoet (mat en glad). Het materiaal is met elke tegel te combineren en heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding. De Basalt Olivian Black is ook verkrijgbaar in een gebrande & geborstelde bewerking, waardoor het materiaal ruw is. 
 • Leisteen vensterbanken
  Leisteen heeft een antracieten kleur en een natuurlijk slijtoppervlak. Het materiaal heeft een gelaagde uitstraling en is erg makkelijk te combineren met andere materialen.

Natuursteen vensterbanken kopen bij Totaaltegel.nl

Totaaltegel produceert vensterbanken op elke gewenste maat. Standaard worden de vensterbanken aan vier zijden afgewerkt: bovenzijde, twee korte zijden en één lange zijde. De twee korte zijden en één lange zijde worden standaard voorzien van een facetrand voor een mooie afwerking. Met de online calculator op onze website kun je snel en eenvoudig je prijs berekenen voor een vensterbank op maat. Ook is het mogelijk om een offerte te ontvangen aan de hand van een werktekening, dit is vaak het geval bij erkers waarbij de vensterbanken in verstek gezaagd moeten worden. 

Composiet vensterbanken

Composiet is een materiaal dat bestaat uit gemalen natuursteen en kunsthars.  Composiet is verkrijgbaar in de kleuren wit en beige. Composiet vensterbanken hebben een glanzend oppervlak en een lichte (zilveren) spiegelglitter in het materiaal. Composiet is deels een natuursteen product, er moet daarom rekening gehouden worden met de krasgevoeligheid en gevoeligheid voor zuurhoudende middelen zoals bleek en schoonmaakazijn. Composiet heeft een glanzend oppervlak (gepolijst) en kan bij intensief gebruik doffer worden. Dit zal bij een vensterbank niet zo snel voorkomen, omdat het niet zo intensief gebruikt wordt als bijvoorbeeld een vloer. Het is wel mogelijk om het materiaal opnieuw te polijsten zodat het weer glanzend wordt.

Bedrijvengids Geplaatst door
Totaaltegel

Totaaltegel

Stationsstraat 162, 5963 AC  Hegelsom

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.