Natuursteen vloertegels

Natuursteen vloertegels worden nog altijd veel toegepast. Natuursteen heeft een prachtige uitstraling. Het assortiment in natuursteen vloertegels is zeer uitgebreid, van modern tot landelijk.

Geplaatst door: Totaaltegel

Natuursteen vloertegels

Natuursteen vloertegels zijn niet weg te denken uit het tegelassortiment en worden nog altijd veel gekozen vanwege de prachtige uitstraling. Zoals de naam al aangeeft is het een product dat afkomstig is uit de natuur. Het wordt gewonnen uit groeves in landen over de hele wereld. Het aanbod natuursteen vloertegels bestaat uit een aantal natuursteensoorten, elke natuursteensoort heeft weer tegels in diverse kleuren en bewerkingen. Grofweg kunnen we de volgende natuursteensoorten onderscheiden:

 • Leisteen vloertegels
  Leisteen is een breukruwe natuursteensoort, dit houdt in dat de tegel geen oppervlakte bewerking heeft ondergaan. Leisteen is te herkennen aan de gelaagde structuur. 
 • Hardsteen vloertegels
  Hardsteen vloertegels worden al eeuwenlang toegepast als vloeren, maar ook voor vensterbanken en raamdorpels. Hardsteen is een kalkhoudend gesteente, dit houdt in dat fossielen zichtbaar zijn in het gesteente. Hardsteen heeft vaak een prachtige verouderde uitstraling. Er zijn diverse Hardsteen vloertegels met getrommelde randen, perfect voor een landelijke stijl.
 • Basalt vloertegels
  Basalt is een vrij harde natuursteensoort, waardoor krassen minder snel zichtbaar zijn. De meeste basalt soorten hebben een donkere kleur en worden vaak toegepast bij een moderne inrichting.
 • Travertin vloertegels
  De meeste Travertinsoorten hebben een beige kleur en zorgen voor een warme uitstraling in huis. 
 • Marmer vloertegels
  Marmer kenmerkt zich door de aderingen die zichtbaar zijn in het gesteente. Marmer vloertegels zijn veelal verkrijgbaar in een gepolijste bewerking (glanzend), maar ook in een gezoete bewerking (mat en glad).
 • Graniet vloertegels
  Graniet is een harde natuursteensoort. Graniet is verkrijgbaar in allerlei kleuren en bewerkingen. Er zijn granietsoorten met een robuuste uitstraling, deze hebben een ruwe bewerking ondergaan. Ook zijn er granietsoorten met een moderne uitstraling, deze vloertegels zijn meestal gepolijst. 
 • Franse dallen
  De Franse bourgondische dallen zijn vrij exclusief. De tegels hebben doorgaans een robuuste uitstraling en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Een franse dal heeft een unieke uitstraling omdat er in één tegel vaak diverse kleuren zichtbaar zijn. 

 

Eigenschappen natuursteen vloertegels

Natuursteen vloertegels zijn afkomstig uit de natuur en dat zie je. Geen enkele natuursteen tegel is hetzelfde en dat maakt het een uniek product. De natuursteen tegel wordt vaak vergeleken met een keramische vloertegel, maar het zijn compleet verschillende producten. Een keramische vloertegel is namelijk machinaal vervaardigd en voorzien van een print die met een computer is gemaakt. Een natuursteen tegel wordt gezaagd uit grote blokken die worden gewonnen in groeves uit de hele wereld. Voor de meeste natuursteen tegels geldt dat ze gevoelig zijn voor krassen, vlekken en zuurhoudende middelen. Deze 'nadelen' zorgen er echter ook voor dat een natuursteen vloer zijn authentieke uitstraling krijgt. Denk aan de eeuewenoude panden waar deze elementen nog altijd zichtbaar zijn. De oneffenheden zorgen ook voor een bepaalde uitstraling waar we van gecharmeerd zijn. 

Wil je meer informatie over de soorten vloertegels? Wij vertellen je graag meer over de verschillen en kijken samen welke tegelsoort het beste bij je past. 

Natuursteen vloertegels kopen bij Totaaltegel.nl

Totaaltegel is al meer dan 12 jaar importeur van natuursteen vloertegels, terrastegels en tuin afbouwmaterialen zoals muurafdekkers, paalmutsen en maatwerk zoals vensterbanken en raamdorpels. De producten zijn afkomstig uit landen over de hele wereld. Wij bieden de producten rechtstreeks vanuit de fabriek aan, dit zorgt ervoor dat onze prijzen vriendelijk zijn voor je beurs. Je bent van harte welkom in onze showroom om de producten te bekijken. Ook is het op afspraak mogelijk om partijen te bezichtigen op ons opslagveld. Wij bieden uitsluitend A-kwaliteit natuursteen vloertegels aan. 

Bedrijvengids Geplaatst door
Totaaltegel

Totaaltegel

Stationsstraat 162, 5963 AC  Hegelsom

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.