Paneelhekken

Bij betonreparatie, krijgen wij vaak de vraag: wat doen we met de hekken? De oude hekken na reparatie terugplaatsen, wat een deel van je budget kost, of meteen doorpakken en ook de hekken vernieuwen. Qua prijs scheelt het (vaak) haast niets!

Geplaatst door: J&B Balkonhekken

Hekwerk vervangen bij betonreparatie

Maar qua aanzicht maakt het een wereld van verschil, wanneer men kiest voor nieuwe hekwerken!

Het demonteren van de oude hekken, deze tijdelijk opslaan, en na de betonreparatie werkzaamheden, weer terug plaatsen, is iets wat je vaak ziet gebeuren. De gedachte er achter is vaak: dit kost al genoeg, nieuwe hekken zal wel een veelvoud kosten. Toch is dit heel vaak niet het geval, sterker nog: af en toe is de optie nieuwe hekken leveren en monteren zelfs goedkoper dan de oude hekwerken terug plaatsen! Ook wanneer er asbest is verwerkt in de oude hekken, is vervanging de enige juiste keuze.

Het verwijderen, opslaan en weer terug plaatsen van de bestaande hekwerken is een werk wat goed te doen is, maar wat wel heel precies moet gebeuren. Ieder hekwerk wordt gekenmerkt, zodat later ook alles weer goed terug geplaatst kan worden. Het demonteren gaat met beleid, maar hoe voorzichtig je het ook doet, er zullen altijd knelpunten zijn. Ankers die niet meer bruikbaar zijn, er breekt iets af, door corrossie aangetaste delen, breuk van (oud) glas, er zijn zoveel factoren die een rol kunnen spelen. Het bevestigingsmateriaal moet sowieso vernieuwd worden, en afhankelijk van het soort hekwerk, kan dit ook behoorlijk tijdrovend zijn. En als alles dan gereed is, dan ziet het er weer precies hetzelfde uit als voorheen. Dezelfde hekken in dezelfde staat als voor aanvang van het project.

Maar het kan ook anders. Bij de keuze voor een nieuw hekwerk, bespaart u de schilderkosten van uw oude hekwerk. Nieuwe hekwerken geven het aanzicht een fris en verzorgd uiterlijk. Het demonteren kan veel sneller, wanneer de oude hekken niet meer worden terug geplaatst. Het monteren van nieuwe hekwerken, geheel op maat en weer helemaal bij de tijd qua eis van maatvoering, gaat ook sneller omdat alles goed gangbaar is. Daarnaast kiest u voor hekwerken, die geproduceerd zijn met de huidige stand van zaken, en dat is een groot verschil met pak hem beet 30 jaar geleden. De huidige techniek, productie processen en materialen leveren hekwerken die kwalitatief van een heel hoog niveau zijn. Vanwege deze voordelen, is het in heel veel gevallen, de enige juiste keuze om ook de hekwerken te vervangen, en levert het mogelijk nu al, maar zeker op termijn, zelfs een kostenbesparing op.

Voor dit leuke project in Deventer, mochten wij de oude hekwerken demonteren, waarna het beton werd gerepareerd. Omdat het een bewoonde bouw is, werden er tijdelijk noodhekken geplaatst, zodat het voor de bewoners ten alle tijde veilig bleef, en de overlast tot een minimum werd beperkt. Nadat het betonherstel gereed was, heeft J&B de nieuwe hekwerken geplaatst. En dit levert toch wel even een andere kijk op het gebouw dan voorheen. De frisse blauwe kleur geeft het geheel een vrolijk aanzicht, en door een ander manier van bevestigen, kunnen schilderwerkzaamheden in de toekomst makkelijker worden uitgevoerd. Een onveilige opstap mogelijkheid, ter plaatse van de betonnen kolommen op de galerij, werd in de ontwerpfase al onderkend. In overleg met de opdrachtgever werd dit opgelost door de kleine stukken hek boven de betonnen kolom, naar binnen te laten lopen. Het geeft het geheel een speels uiterlijk, maar is vooral qua veiligheid een hele mooie oplossing.

Dit hekwerk is onderhoudsarm. Dit betekend, geen schilderskosten meer in de toekomst voor het hekwerk, af en toe afnemen met een sopje en meer hoeft er niet te gebeuren. Alles bij elkaar een heel leuk project om te doen, en de vele leuke reactie's van de bewoners nadat alles geplaatst is, maken het absoluut tot een succes! 

Bedrijvengids Geplaatst door
J&B Balkonhekken

J&B Balkonhekken

Edisonstraat 11A, 7601 PS  Almelo

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.