Verkoeling op maat tijdens warme dagen!

Een koel appartement in de zomer! Maar geen airco kunnen installeren omdat de buitenunit niet aan de gevel of op het dak geplaatst mag worden. Wat dan? Deze vraag geldt voor veel bewoners van appartementencomplexen.

Geplaatst door: Hugro Technics

Verkoeling op maat tijdens zomerse dagen!

Een koel appartement in de zomer! Maar geen airco kunnen installeren omdat de buitenunit niet aan de gevel of op het dak geplaatst mag worden. Wat dan? Deze vraag geldt voor veel bewoners van appartementencomplexen. Of deze nu in eigendom zijn, of gehuurd worden bij een woningcorporatie, de regels van VVE’s of verhuurders zijn doorgaans duidelijk.

De oplossing voor velen is een airco zónder buitenunit, een zogenaamde monoblock airco. Dit is een volwaardige airco (dus met 2 gescheiden luchtsystemen) waarbij het buiten- en binnendeel in 1 apparaat zijn samengevoegd. De monoblock airco hangt binnen in de woning, gemonteerd aan een buitenmuur. Afhankelijk van merk en type airco, dienen er slechts één of twee gaten door deze (buiten-) muur te worden gemaakt. De gaten worden aan de buitenzijde afgedekt met een rooster. Deze gaten zorgen voor de benodigde luchtstroom voor de compressor en warmtewisselaar, die bij split-systemen in de buitenunit zitten.
Binnen wordt de lucht door de airco aangezogen en langs het koelelement weer naar buiten geblazen. Zo worden uw ruimtes in huis op adequate wijze gekoeld naar de door u gewenste temperaturen.

“Maken jullie airco’s veel geluid?” is een veel gestelde vraag aan ons. Alle airco’s blazen lucht. Of het nou een split-systeem is, een monoblock of een mobiele airco. Ventilatoren blazen ook lucht. Onze monoblock airco’s zijn “geluidsarm” en produceren dus relatief weinig geluid, gemeten in decibels. In hoeverre het geluid van lucht dat uit de airco wordt geblazen als “hinderlijk” wordt ervaren, blijkt in de praktijk erg subjectief en dus lastig te beoordelen. Wat voor de ene mens “totaal geen probleem” is, kan bij de ander “slapeloze nachten” veroorzaken, zo is de afgelopen jaren gebleken. Feit blijft wel dat de compressoren, die bij een split in het buitendeel zit, in onze monoblock airco’s niet of nauwelijks te horen zijn.

Zowel de Windy als de Metropolis zijn al veelvuldig toegepast in hotels en appartementen. Of deze apparaten ook voor u geschikt zijn, is alleen te beoordelen als u zelf de werking komt ervaren. Wij nodigen u dan ook van harte uit om, desgewenst met een delegatie van de VVE of verhuurder, een afspraak te maken in onze showroom. Uiteraard geheel vrijblijvend; u wordt er altijd wijzer van!
Kijk voor meer informatie op www.metropolis-airco.nl en www.windy-airco.nl  .

Met vriendelijke groet,

Hugro Technics
Lage Brink 93
7317 BD Apeldoorn
T 055-521 44 02
E info@metropolis-airco.nl of info@windy-airco.nl 

Bedrijvengids Geplaatst door
Hugro Technics

Hugro Technics

Lage Brink 93, 7317 BD  Apeldoorn

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
A.F. Smit-Schultz
3 jaar geleden
Exhalefan aanschaffen is beste oplossing: mooi design. Bladloze bijna geruidloze plafond ventilatior. Simpel zelf montage, voor wie beetje handig is. Laag energieverbruik.
Erik van Beek
4 jaar geleden
Beste Frank, dat klopt helemaal! Toestemming van de VVE is altijd nodig! Wij raden bewoners dan ook altijd aan, als zij bij ons in de showroom de verschillende Monoblock airco modellen komen ervaren, om alvorens tot eventuele koop over te gaan, schriftelijke toestemming te vragen van de VVE. Als dit onvoldoende duidelijk is geweest in het artikel, dan is dat bij deze rechtgezet.
Frank (beheerder)
4 jaar geleden
dan moet je wel toestemming hebben om gaten in de buitenmuur te maken! Dat moet de VVE bevestigen. Anders heb je kans dat je alles ongedaan moet maken. Her artikel gaat er net iets te makkelijk aan voorbij. Jammer.
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.