Waterdoorlatende terrastegels

Totaaltegel biedt terrastegels in keramiek en natuursteen voor diverse doeleinden. Een van onze unieke producten is de X1 keramische terrastegel. Deze unieke tegel zorgt ervoor dat regenwater door de voegen de bufferzone onder de tegel inloopt.

Geplaatst door: Totaaltegel

Waterdoorlatende X1 keramische terrastegel

X1 terrastegels zijn waterdoorlatende terrastegels: een nieuwe en revolutionaire ontwikkeling op het gebied van keramische terrastegels. X1 tuintegels bestaan uit een kwalitatief hoogwaardige keramische tuintegel die is bevestigd op een kunststof onderlaag. Juist deze onderlaag maakt deze tegel uniek. De kunststof onderlaag fungeert namelijk als een waterbuffer die hemelwater opvangt en langzaam aan de ondergrond afvoert. Dit betekent dat een terras bestaande uit X1 terrastegels 100% zijn eigen water afvoert. Hierdoor zijn er geen afvoerputjes en afvoergoten nodig waardoor deze terrastegels dus overal gelegd kunnen worden, er hoeft ten slotte geen rekening gehouden te worden met het riool of hemelwaterafvoer. Door het eenvoudige kliksysteem kunnen de tegels snel tegen elkaar aan gelegd worden. De X1 tegel kan direct op de gele zand verwerkt worden. 

Het natuurlijke proces wordt met de X1 keramische terrastegel nagebootst omdat het regenwater wegloopt op de plek waar het valt. Dit komt ten goede aan het grondwaterpeil. Het X1 assortiment bestaat uit duurzame terrastegels met mooie designs. Het assortiment wordt voortdurend aangevuld met nieuwe designs die aansluiten op de huidige trends. Voor bedrijven en overheden is het mogelijk om een tegelontwerp op maat te laten maken.

 

Subsidie voor X1 terrastegels?

Het aantal hoosbuien in Nederland neemt toe en dit brengt de nodige waterproblemen met zich mee. De grote hoeveelheden water die er vallen zorgen ervoor dat rioleringen en regengoten overbelast raken. Helaas zijn er veel bebouwde gebieden waar de hemelwaterafvoer niet berekent is op zulke stortbuien. Gemeentes nemen diverse maatregelen om dit tegen te gaan. Om inwoners te stimuleren om klimaatbestendige maatregelen te treffen (zoals het ontzien van het huidige riool / hemelwaterafvoer), is er in steeds meer gemeenten in Nederland een subsidie voor klimaatbestendige maatregelen. Benieuwd of deze subsidie ook voor jou geldt? Neem dan contact op met de gemeente waarin je woont!

Bedrijvengids Geplaatst door
Totaaltegel

Totaaltegel

Stationsstraat 162, 5963 AC  Hegelsom

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.