ZUINIG EN COMFORTABEL VENTILEREN

Balansventilatiesystemen met warmteterugwinning zorgen voor een optimaal geventileerde woning. Door slimme sensoren en regelingen bent u verzekerd van een optimaal binnenklimaat en zo min mogelijk verbruik.

Geplaatst door: Groupe Atlantic Nederland

Balansventilatiesystemen met warmteterugwinning zorgen niet alleen voor het afvoeren van verontreinigde lucht, maar ook voor de toevoer van schone lucht. Lucht die van buiten komt is in de winter fris. Door de warmtewisselaar wordt de lucht van buiten opgewarmd door de lucht van binnen. En in de zomer, andersom. Hierdoor blijft de lucht perfect in balans. Door de intelligente vocht- en CO2 sensoren kan het ventilatiesysteem volledig automatisch vraaggestuurd werken.

 

Ontdek de Orcon HRC reeks balansventilatoren

De HRC reeks balansventilatoren van ORCON zijn hét schoolvoorbeeld van economisch rendement en zijn helemaal klaar voor de aangescherpte BENG eisen. Het lage energieverbruik van het toestel in combinatie met het hoge thermisch rendement zorgt voor een perfecte EPC-score. Maar garanderen bovenal een comfortabel en gezond binnenklimaat voor de bewoner.

 

Slimme sensoren

Dit wordt nog eens ondersteund door de geïntegreerde sensoren. Het toestel kent hierdoor exact de aanwezige wooncondities en kan hierdoor direct anticiperen. Het benodigde lucht volume wordt direct geregeld in de beide motoren. 

Hierdoor wordt een extreem hoge nauwkeurigheid én hoge efficiency bereikt. Daarnaast is het toestel eenvoudig uit te breiden met meerdere RF sensoren en/of RF bedieningen, tot wel 20 stuks.

 

Zonering

Daarnaast is de HRC ook beschikbaar inclusief zoneringssysteem. Dit systeem communiceert volledig draadloos tussen de CO2 sensor in de verblijfsruimte en het toestel. 

Dit betekent dat de HRC-EcoSmart ervoor zorgt dat er in twee zones vraaggestuurd geventileerd wordt op basis van een CO2 luchtkwaliteitsmeting. In de woonkamer en hoofdslaapkamer wordt een CO2 sensor geplaatst die draadloos communiceert met de zoneklep, waardoor op elk moment van de dag exact de gevraagde luchtdebiet fluisterstil op de juiste plaats in de woning wordt ingeblazen. Daarnaast wordt de SmartComfort versie standaard geleverd met een ingebouwde voorverwarmer, voor extra comfort.

Het balansventilatiesysteem is geschikt voor alle toepassingen in de woningbouw en voert evenveel schone gefilterde buitenlucht toe als vervuilde binnenlucht af. Hierbij wordt de warmte van de afgevoerde vervuilde binnenlucht teruggewonnen (meer dan 99%!) en weer afgedragen aan de toegevoerde gefilterde buitenlucht. Dankzij de intelligente werking ventileert hij alleen als het nodig is. Het resultaat: een uiterst gezond en comfortabel binnenklimaat én een lagere energierekening op elk moment.

Makkelijk te installeren

De HRC reeks blinkt niet alleen uit in rendement, maar zeker ook in installatiegemak. Dankzij 8 verschillende aansluitmogelijkheden zijn er maar liefst 16 aansluitcombinaties mogelijk. Tevens is het toestel zowel als linker- en rechteruitvoering geschikt, waardoor het toestel overal toepasbaar is. Bovendien is deze geschikt voor zowel perilex als randaarde. Dit betekent letterlijk één model voor alle toepassingen. Makkelijk voor de aannemer en installateur én minder voorraadkosten.

Dit is ook doorgetrokken naar het onderhoud. Zo is bij de ontwikkeling tot in detail nagedacht over service-efficiency; alle belangrijke serviceonderdelen zijn gemakkelijk bereikbaar om te reinigen of te vervangen. Ook hoeft het toestel bij onderhoudswerkzaamheden niet van de wand gehaald te worden en kan er gewerkt worden met modules (bypass-module, preheater module en scroll module). Dit bespaart de installateur veel tijd.

 

Contact & Advies
Wilt u meer weten over de HRC balansventilatoren? Neem dan contact op via www.orcon.nl

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Groupe Atlantic Nederland

Groupe Atlantic Nederland

Landjuweel 25, 3905 PE  Veenendaal

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.