Tips voor energiezuinige Bouwprojecten

Energiezuinig is geen modewoord meer: inmiddels is energiezuinig bouwen, naast vaak een verplichting, ook een verstandige keuze die aanzienlijke invloed kan hebben op de duurzaamheid en kosteneffectiviteit van uw bouwprojecten.

Geplaatst door: Staka Bouwproducten B.V.

‎Bij Staka geloven we dat elk detail telt als het gaat om energie en geld besparen. We delen graag tips en inzichten om uw bouwprojecten vanaf de basis energiezuinig te maken.

1. Isolatie:

Als het om energiezuinigheid gaat, is isolatie een must. Investeren in hoogwaardige, thermisch geïsoleerde bouwmaterialen, zoals onze TopAccess Dakluiken met een hoge isolatiewaarde van 0,21 W/m2K, kan een aanzienlijk verschil maken. Goede isolatie minimaliseert warmteverlies in de winter en warmteopbouw in de zomer, waardoor er een flinke kostenbesparing gerealiseerd kan worden.

2. Ontwerp met daglicht:

Natuurlijk licht verbetert niet alleen de esthetiek van een gebouw, maar vermindert ook de behoefte aan kunstmatige verlichting overdag en heeft daarnaast nog eens een zeer gunstig effect op de gebruikers. Ontwerp om het gebruik van natuurlijk licht te maximaliseren, met bijvoorbeeld dakramen en dakluiken met glas. Onze DL-Serie Glazen Dakluiken zijn voorzien van HR++ glas en ideaal om ruimtes te creëren met natuurlijke lichtinval.

3. Energiezuinige systemen:

Het kiezen van energiezuinige verwarming, ventilatie of airconditioning systemen is cruciaal. Kies voor moderne, energiebesparende technologieën zoals een warmtepomp en WTW-ventilatiesysteem om het energieverbruik verminderen. Een goed geïsoleerd gebouw in combinatie met efficiënte systemen zorgt voor energiebesparing.

4. Slimme materiaalkeuze:

Het selecteren van duurzame en toch betaalbare bouwmaterialen kan een uitdaging zijn. Zoek producten die zijn ontworpen om het energieverbruik te verminderen. Onze TopAccess dakluiken hebben een thermisch gescheiden constructie die speciaal is ontworpen om warmteverlies te voorkomen. Daarnaast zorgt de materiaalkeuze (RVS) voor een lange levensduur van de dakluiken.

5. Duurzame werkwijze:

Omarm een duurzame werkwijze tijdens het bouwproces, zoals recyclen van materialen, afval verminderen en energiezuinigheid gedurende de bouwfase van het project. Duurzaamheid is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook kosten efficiënt.

Duurzaamheid en energiezuinigheid is een investering die zich op de lange termijn uitbetaalt. Door weloverwogen keuzes te maken in uw bouwprojecten, kunt u operationele kosten verminderen, bijdragen aan een groenere toekomst en comfortabele, energiezuinige ruimtes bieden aan uw klanten.

Bij Staka helpen we u graag uw duurzame doelstellingen te bereiken met onze hoogwaardige producten, waaronder de TopAccess Dakluiken en DL-Serie Glazen Dakluiken. Als u klaar bent om de volgende stap te zetten naar energiezuinige bouw, aarzel dan niet om contact op te nemen om uw wensen te bespreken of configureer zelf uw dakluik online.

Bedrijvengids Geplaatst door
Staka Bouwproducten B.V.

Staka Bouwproducten B.V.

Innovatiepark 16, 4906 AA  Oosterhout

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Staka Bouwproducten B.V.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.