TL-verlichting binnenkort verboden in EU

Europa verbiedt komende jaren TL-verlichting en andere lampen die veel stroom verbruiken. Wetgeving hiervoor is in de maak. Het noodzaakt bedrijven, VvE’s, woningcorporaties, scholen en parkeergarages om vaart te maken met de overstap naar LED-verlichting

Geplaatst door: Pre-Lite

Giftig kwik en hoog verbruik 

TL-verlichting bevat de giftige stof kwik. Dit is een van de redenen voor Europese landen om tot een verbod over te gaan. Verder past het verbod in de energietransitie en de prioriteit die landen hieraan geven. Lampen op basis van oude technologie zoals TL- en gloeilampen verbruiken veel stroom en gaan minder lang mee. 

Vervanging door LED-verlichting

Vervanging voor LED-verlichting is de eenvoudigste oplossing om aan de wet- en regelgeving te blijven voldoen. Én om tot wel 80% stroom te besparen op de energierekening. Bedrijven, VvE’s en woningcorporaties doen er verstandig aan niet te wachten tot het verbod daar is. Grondstoffenschaarste en transport zijn al een tijd een uitdaging voor producenten. Uitstel betekent daardoor mogelijk achter het net vissen.

Doorrekenen business case

Heeft jouw pand nog oude armaturen hangen? Laat ons dan een gratis bespaarscan uitvoeren om de business case van vervanging door te rekenen. We laten zien hoeveel je kunt besparen met LED-verlichting en slimme bewegingssensoren.    

Bedrijvengids Geplaatst door
Pre-Lite

Pre-Lite

Handelsweg 13c, 3881 LS  Putten

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Pre-Lite
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.