U heeft twee kansen ,

uw ruimte goed akoestisch te isoleren; op het moment van nieuwbouw (keuzevrijheid) en tijdens renovatie (beperkingen). Op beide momenten kunnen wij u ondersteunen door het bieden van de passende oplossing.

Geplaatst door: Fonofloor

Geluidsoverlast

Geluidsoverlast wordt vandaag de dag een steeds groter probleem in ons land. We wonen steeds dichter bij elkaar, de wegen worden voller en voller en het einde lijkt nog niet in zicht. Steeds meer mensen ervaren dan ook geluidsoverlast. De oorzaak is echter niet altijd eenvoudig aan te pakken, aangezien er vele oorzaken kunnen zijn. In de lijst met oorzaken staat burenoverlast op nummer twee, vlak na verkeersoverlast. Geluidsoverlast kan tot flinke problemen leiden, zoals fikse gezondheidsklachten. Zo heeft een groot deel van de mensen die overlast ervaart ook last van slaapproblemen. Daarnaast kan de overlast leiden tot stressklachten, hart- en vaatziekten en een hoge bloeddruk. Geluidsoverlast is dus een serieus probleem. 

Ervaart u in uw appartement geluidsoverlast? Onderzoek dan wat de oorzaak van de geluidsoverlast kan zijn. Doe dit bij voorkeur samen met uw buren. Goed om te weten is dat er over het algemeen twee typen geluidsoverlast zijn: geluidsoverlast door luchttrillingen of door contact. Als er sprake is van overlast door luchtgeluid wordt de lucht rechtstreeks in trilling gebracht. De lucht verplaatst zich vervolgens via kieren en naden. Voorbeelden van luchtgeluid zijn bijvoorbeeld muziek, ruis, geluid van apparaten maar ook stemmen of blaffende honden. Het voordeel van luchtgeluid is dat dit gelukkig relatief eenvoudig te lokaliseren is. Zodra het duidelijk is uit welke richting het geluid komt, kan men kijken of de gaten en kieren afgedicht kunnen en moeten worden.

Bij contactgeluid gaat de constructie trillen. In dat geval verplaatst het geluid zich via de constructie door het gebouw. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld dreunen, getik of bonzen. Het is belangrijk om contactgeluid bij de bron aan te pakken. Zorg ervoor dat er geen starre verbinding is met de constructie, een oplossing kan bijvoorbeeld zijn (harde) vloerbedekking niet rechtstreeks op de constructie te plaatsen maar op een geluiddempende ondervloer.

 

Fonofloor producten

Akoestische isolatiemembranen van Fonofloor voldoen aan alle relevante eisen, waaronder het Bouwbesluit. Wij hebben zo veel vertrouwen in onze producten dat we vooraf een prestatiegarantie durven af te geven.

Ontdek alle Fonofloor producten

Bedrijvengids Geplaatst door
Fonofloor

Fonofloor

Zuid Willemsvaart 14, 5211 NX  s-Hertogenbosch

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.