Van tl-balken naar state-of-the-art LED

Een exit voor TL-verlichting. In Europa worden nieuwe regels gemaakt die TL-verlichting vanaf 2023 verbieden. Ook in de parkeergarage van winkelcentrum De Mare in Alkmaar kwam TL-verlichting op de agenda.

Geplaatst door: Pre-Lite

Een exit voor TL-verlichting. In Europa worden nieuwe regels gemaakt die TL-verlichting vanaf 2023 verbieden. Ook in de parkeergarage van winkelcentrum De Mare in Alkmaar kwam TL-verlichting op de agenda. “Na zo’n 40 jaar waren ze oud en echt aan vervanging toe. Om de haverklap hadden we hier een kapotte TL-balk,” vertelt centrummanager Wim de Ruiter. Vastgoedmanager MVGM Rijswijk zet hem in als schakel tussen ondernemers in het winkelcentrum en externe partijen. Hij vertelt ons over het project in de parkeergarage en de samenwerking met Pre-Lite.

Aanbestedingsprocedure

Alle TL-verlichting in een parkeergarage vervangen is nog best een klus. MVGM wilde zeker zijn van kwalitatieve LED-verlichting en schreef daarom een aanbesteding uit. Wim maakte tijdens de aanbesteding al kennis met Pre-Lite. “Net als andere partijen kwamen ze tijdens de aanbestedingsprocedure langs voor een schouw. Ik laat dan zien wat er precies moet gebeuren. De beslissing op de aanbesteding ligt natuurlijk bij de vastgoedmanager, maar ik was blij dat Pre-Lite de opdracht kreeg.”

Communicatief sterk

In de samenwerking met Pre-Lite ging het er namelijk anders aan toe dan Wim vaak meemaakt. “Ik vind het vooral prettig dat ze bleven communiceren nadat ze de opdracht hadden gekregen. Persoonlijk hecht ik daar veel waarde aan. Ik maak het ook wel anders mee met uitvoerders die hier over de vloer komen. Dan valt de communicatie weg zodra de opdracht binnen is. Niet alleen veroorzaakt dat ruis in een project, ook zegt het wat over de mentaliteit vind ik.” Met zowel directeur Aad als technicus Ruud heeft Wim regelmatig contact tijdens de uitvoering. Ze zitten dan even om tafel om de stand van zaken met elkaar door te spreken. Want: “dat houdt de lijnen kort.”

Duurzame verlichting

In de parkeergarage vervangt technicus Ruud onder andere alle 285 tl-armaturen. Oude bak eraf, elektra controleren en in kaart brengen en dan de nieuwe LED-verlichting installeren. Met de LED-verlichting maakt het winkelcentrum een belangrijke slag in duurzaamheid. “Niet alleen is de LED-verlichting veel beter voor het milieu, het biedt ook mogelijkheden om te besparen,” vertelt Wim. Zo komen er bewegingssensoren die invloed hebben op de intensiteit van de verlichting. Alleen bij het inrijden van de garage is er 100% verlichting. Komen er een tijdje geen auto’s of personen langs? Dan dimt de verlichting automatisch.

Een blijvende samenwerking

Wim is enthousiast over de samenwerking met Pre-Lite. Wat hem betreft komen ze elkaar ook in volgende projecten weer tegen. “Een logisch gevolg van de prettige samenwerking is dat ik bij een volgende opdracht direct aan Pre-Lite denk. Bijvoorbeeld als we over een paar jaar de verlichting op de galerijen bij de woningen boven De Mare moeten vervangen. Of bij projecten op andere locaties waar ik centrummanager ben. Ik hoop op een blijvende samenwerking met Pre-Lite.”

Bedrijvengids Geplaatst door
Pre-Lite

Pre-Lite

Handelsweg 13c, 3881 LS  Putten

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.