Verplichte energielabel C kantoorpand

Wat betekenen die energielabels nou eigenlijk echt? Veel, zo blijkt deze maand opnieuw. Vanaf 1 januari 2023 is energielabel C een eis. Heeft een kantoorpand die niet? Dan dreigt sluiting. Er zijn uitzonderingen. Lees in dit artikel of je aan...

Geplaatst door: Pre-Lite

Wat betekenen die energielabels nou eigenlijk echt? Veel, zo blijkt deze maand opnieuw. Vanaf 1 januari 2023 is energielabel C een eis. Heeft een kantoorpand die niet? Dan dreigt sluiting. Er zijn uitzonderingen. Lees in dit artikel of jullie kantoorpand aan de energielabel C-eis moet voldoen.    

38% kantoorpanden heeft helemaal geen label 

Heeft jouw pand nu nog geen energielabel C? Je bent de enige niet: 10% heeft nog geen label C of beter. 38% van de kantoorpanden heeft zelfs helemaal geen energielabel. Vastgoedbeheerder Colliers concludeert dit na uitgebreide analyse. In totaal 27,5 miljoen vierkante meter voldoet niet aan de energie-eis. 

Situaties waarin je geen label C nodig hebt

Vanaf 1 januari 2023 kan een bedrijfspand officieel gesloten worden als het juiste energielabel ontbreekt. Je zit in de uitzonderingsgroep die geen label C nodig heeft als:

  • je wel energiebesparende maatregelen hebt genomen en de terugverdientijd daarvan langer is dan 10 jaar;
  • het kantoorpand voor minder dan 50% als kantoor wordt gebruikt. 

Vraag het label aan, of vraag advies

Mogelijk komt jullie bedrijfspand al in aanmerking voor energielabel C. Een telefoontje is dan genoeg om het te regelen. Is er meer nodig om aan de eisen te voldoen? We denken graag met je mee hoe je de verlichting verduurzaamt. Lees onze tips of neem contact op. Zo breng je energielabel C een grote stap dichterbij. 

Bedrijvengids Geplaatst door
Pre-Lite

Pre-Lite

Handelsweg 13c, 3881 LS  Putten

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Pre-Lite
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.