Vrijloopdeurdrangers

Montagevriendelijke aansturing.

Een vrijloopdeurdranger op  de deur van een appartement met een afgesloten vluchtweg is een cruciale schakel in brandveiligheid en evacuatieplannen. Wanneer een deur na ontvluchting open blijft staan, wordt de verspreiding van rook versneld, wat levensbedreigende situaties kan veroorzaken.

De impact van een vrijloopdeurdranger


Er is uit verschillende onderzoeken van het Instituut Fysieke Veiligheid gebleken dat rookverspreiding naar ruimtes buiten de ruimte waar de brand is ontstaan enorme risico’s met zich meebrengt. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door deuren die na ontvluchting open blijven staan. De snellere rookverspreiding door het gebouw ten gevolge hiervan veroorzaakt snel gevaarlijke situaties met zelfs doden als gevolg. Daarom geldt er sinds 1 juli 2021 een aanpassing in het Bouwbesluit op het gebied van de zelfsluitendheid van entreedeuren van appartementencomplexen. Deze nieuwe regel geldt voor de gevallen waarin een entreedeur van de woning grenst aan een gemeenschappelijke vluchtweg. In deze situaties dient een vrijloopdeurdranger aangebracht te worden die wordt aangestuurd door en rookmelder. Daarbij geldt nog er een verschil of er gerenoveerd wordt of dat er sprake is van nieuwbouw Wij leveren hoogwaardige producten van topmerken, zowel qua deurdrangers als voor de aansturing daarvan.

Brochure:

‎‎/images/1792129672/Brochure aansturing vrijloopdeurdrangers.pdf

Bedrijvengids Geplaatst door
Quality Creations International

Quality Creations International

Dokter W. van der Horstlaan 16, 2641 RV  Pijnacker

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Quality Creations International
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.