Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Fundamentsafdichting

01 februari 2018
Het fundament van uw woning en het metselwerk daar vlak boven, is niet (meer) in staat is om de inwerking van vocht te weerstaan. Wij lossen dit voor u op.
LEES VERDER

Vochtige muren

Muren die langdurig vochtig zijn en blijven geven allerlei problemen. De luchtvochtigheidsgraad in de verblijfsruimtes stijgt en er bestaat kans op oppervlakteschimmel. Een "klam" gevoel leidt tot het hoger zetten van de thermostaat van de kachel waardoor uw energieverbruik onnodig hoog wordt. Voor de constructie van uw woning is het ook slecht. Wanneer u een houten vloer hebt loopt u grote kans op zwamvorming. De vloerbalken liggen opgelegd in een constant vochtige muur, wat uiteindelijk leidt tot een verzwamde vloer en muur.

Oorzaken van vochtige muren

Wanneer een muur constant nat is moet er goed worden onderzocht wat de vochtbron is. Er kan constant water in de kruipruimte staan als gevolg van een hoger grondwaterstand of een lekkage van leidingen of afvoeren. Het kan ook zijn dat vocht zijdelings, van onder het maaiveld, de muur binnendringt. In tegenstelling tot optrekkend vocht, waartegen Van Lierop een vochtwerende barrière aanbrengt, moeten we ons bij zijdelings indringend vocht richten op het fundament.

Fundamentafdichting

Het kan zijn dat het fundament van uw woning en het metselwerk daar vlak boven, niet (meer) in staat is om de inwerking van vocht te weerstaan. Als oplossing hiervoor brengt Van Lierop een elastische bitumencoating aan tegen de buitenmuur en de fundering. Deze waterkerende laag helpt de muur het zijdelings indringende vocht te weerstaan en krijgt het achter- en bovengelegen muurwerk de gelegenheid om te drogen. Dit is beter voor u en uw woning.

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

Van Lierop
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

ZOEKSUGGESTIES