Gerelateerde suggesties:

Epoxytechniek

Houtrot kan de constructie van een gebouw ernstig verzwakken en reparatie is noodzakelijk. Houtrot ontstaat als gevolg van een verhoogd vochtgehalte in hout
LEES VERDER

Houtrot

Houtrot repareren is vaak noodzakelijk omdat ernstige houtrot de constructie van een gebouw kan verzwakken. (Monumentale) gebouwen zijn vaak opgetrokken rond een constructie van hout. Na verloop van jaren kunnen zich er lekkages voor doen als gevolg van het corroderen van dakgoten of het verschuiven van dakpannen. Er komt teveel vocht in het hout en dat zorgt voor houtaantasting. Het is van groot belang om tijdig het houtrot te repareren.

Voor meer informatie of een vrijblijvende inspectie verwijzen wij naar www.vanlierop.nl 

Monumentaal hout behouden

Bij houtrot repareren denkt men al snel aan het vervangen van het houtwerk. Dit leidt meestal tot een ingrijpende en kostbare reconstructie. Van Lierop biedt al jarenlang een beproefd alternatief voor vervanging, door het hout te restaureren met epoxytechniek. Deze oplossing is minder ingrijpend, minder kostbaar en zeker zo sterk. Omdat we alleen het aangetaste houtwerk verwijderen zal het nog gezonde monumentale houtwerk maximaal behouden blijven. Epoxyhars biedt hierdoor een uitstekende manier om houtrot te repareren.

Werkwijze houtrot repareren

Houtrot repareren begint met grondig onderzoek. Wij streven naar zoveel mogelijk behoud van gezond hout. We beginnen met het verwijderen van het aangetaste hout en boren gaten ten behoeve van de wapening. Na het inbrengen van de wapeningsstaven brengen we een bekisting aan in de oorspronkelijke vorm van de balk. De bekisting wordt gevuld met ITOX® - Giethars 100, een 2-componenten oplosmiddelvrije epoxyhars, die een sterke verbinding aangaat met het gezonde hout. De ingegoten wapeningsstaven die zijn verankerd in het gezonde hout zorgen voor een extra sterke verbinding tussen het bestaande en het nieuwe deel. Zo vindt er een goede overdracht plaats van optredende krachten.

Toepassingen epoxytechniek

Niet alleen balkkoppen worden met epoxytechniek herstelt, er zijn diverse andere toepassingen waaronder:
spantbenen
muurstijlen
korbelen
sleutelstukken
muurplaten
constructieve balkverlijming
constructieve balkverzwaring
constructieve scheurherstel
constructief herstel gekraakte balken
fixaties.

KOMO keurmerk

Van Lierop heeft een KOMO keurmerk voor de houtrestauraties. Onze werkzaamheden gaan volgens de richtlijnen van, en staan onder toezicht van de SKH. Op de door ons uitgevoerde houtrestauratie werkzaamheden geven wij 10 jaar garantie. De werkzaamheden van Van Lierop volgen de werkinstructies en procedures welke zijn opgenomen in een ISO9001 en VCA* gecertificeerd kwaliteitssysteem.

Reacties

Van Lierop
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen