..........
shadow_fix

BUVA SmartValve

Met BUVA's SmartValve is het mogelijk bij drukgestuurde dakventilatoren een luchtkwaliteitsgestuurd ventilatiesysteem aan te brengen. Dit systeem is energiezuinig en voldoet aan de definitie van vraagsturing, volgens de labelingsystematiek. Een besparing tot 0,14 is hiermee haalbaar. Bij renovatie is het niet altijd mogelijk per appartement een ventilatie-unit aan te brengen, waardoor een vraaggestuurde ventilatieregeling niet meer toe te passen is. Met de SmartValve is dit probleem verleden tijd.

Optimale luchtkwaliteit

De SmartValve is een elektromechanisch aangestuurde klep voorzien van luchtkwaliteitssensoren. Deze sensoren garanderen een optimale luchtkwaliteit. Bij renovatie is een correcte, energiezuinige maar tevens efficiënte afvoer van lucht belangrijk. De SmartValve levert de beste energetische prestaties op in een luchtdichte woning, gecombineerd met BUVA zelfregelende roosters uit de 'Stream'-serie. 

SmartValve concept

De SmartValve maakt het mogelijk om appartementencomplexen met drukgestuurde dakventilatoren, op appartementenniveau van vraagsturing te voorzien. De klep wordt in het ventilatiekanaal in het appartement geplaatst. De drukgestuurde dakventilator onderhoudt een constante druk in het centrale afvoerkanaal. Door middel van de luchtkwaliteit en vocht-sensor in de SmartValve, wordt de SmartValve klep open gestuurd. Hierdoor valt de druk in de centrale standleiding gedeeltelijk weg. De dakventilator zal hierdoor optoeren, waardoor de betreffende klep meer afvoert. De overige kleppen blijven wat betreft debiet gelijk. Het concept is eenvoudig, energiezuinig en doeltreffend.

Randvoorwaarden voor het concept is:
- Toepassen constant druk gestuurde dakventilator
- Toepassen van minimaal één SmartValve per appartement
- Toepassen van rooster uit Stream-serie
- Kanaalsysteem naar natte ruimten

Meer weten?

Vraag hier vrijblijvend informatie aan.

Verstuurd!
0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


 

Vraag informatie aan

Vul hier uw gegevens in of laat u terugbellen:

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam