Ecoflo

De compacte Ecoflo-unit wordt rechtstreeks aangesloten op de rookgasafvoer van een bestaande of nieuwe HR combiketel.

Geplaatst door: Burgerhout B.V.

Ecoflo

De Ecoflo benut resterende energie uit rookgassen voor het voorverwarmen van sanitair water.

Door energie te gebruiken die anders verloren zou zijn gegaan, zorgt de Ecoflo op duurzame wijze voor een besparing op het gasverbruik voor de warmwaterbereiding. Ook kan de Ecoflo de levering van warm water versnellen en zo waterverspilling voorkomen. Dit alles resulteert in een verlaging van de CO2-uitstoot. De Ecoflo bestaat uit 100% recyclebare materialen.

Korte terugverdientijd

De Ecoflo is gemakkelijk te installeren en geheel onderhoudsvrij. Een stopcontact is niet nodig, want de Ecoflo gebruikt zelf geen energie. De besparing op gas voor de warmwaterbereiding is dus pure winst. De Ecoflo heeft een korte terugverdientijd van minder dan vijf jaar.

Voordelen Ecoflo

Voor gebruikers is de Ecoflo dé duurzame oplossing. De unit neemt weinig ruimte in en vormt een goed ogende combinatie met een HR combiketel. Dankzij de voorraad voorverwarmd tapwater is er snel warm water beschikbaar, waardoor het warmwatercomfort verbetert. Doordat de wachttijd bij de kraan wordt verkort, voorkomt de Ecoflo verspilling en bespaart zo kostbaar drinkwater.

De Ecoflo koelt de rookgassen zo ver af dat er zichtbaar minder condens uit de rookgasafvoer komt. Daardoor hebben buren en bewoners minder hinder van condenswolken.

Combiketels

Nefit heeft de Ecoflo beoordeeld en de toepassing daarvan goedgekeurd in combinatie met de Nefit ProLine HRC 24/CW4.

Burgerhout werkt verder nauw samen met Nederlandse cv-ketelfabrikanten om de toepassing van de Ecoflo in combinatie met verschillende typen HR combiketels mogelijk te maken.

Eenvoudig te installeren

De energiebesparende Ecoflo is ontwikkeld voor combinatie met een HR combiketel met elk willekeurig afvoersysteem in praktisch elke situatie.

Compacte oplossing

De Ecoflo-unit is klein en kan rechtstreeks worden aangesloten op de bovenzijde van een HR combiketel, wat deze duurzame oplossing uitzonderlijk compact maakt. Na aansluiting vormt de Ecoflo een integraal onderdeel van het rookgasafvoersysteem.

Snelle plaatsing zonder bouwkundige veranderingen

Plaatsing is heel eenvoudig te realiseren zonder bouwkundige aanpassingen. Voor bewoners is de Ecoflo ook om die reden dé duurzame oplossing. De unit is zonder overlast van hak- en breekwerk te installeren en vormt een goed ogende combinatie met een HR combiketel.

Afstand tot muur instelbaar

De Ecoflo-unit kan moeiteloos gepositioneerd worden bovenop de rookgasafvoer van de HR combiketel: schuif de Ecoflo-unit een stukje naar voren of naar achteren in de meegeleverde instelbare muurbeugel.

Concentrische aansluiting

Een concentrische aansluiting van rookgasafvoer en luchttoevoer is een mooie oplossing. De Ecoflo wordt aangesloten op het standaard concentrisch PP rookgasafvoersysteem 60/100 mm van Burgerhout, dat aansluit op een breed scala van Burgerhout-rookgasafvoersystemen.

Of adapter naar parallel

Ook levert Burgerhout een 60/100 naar 80-80 mm adapter om de Ecoflo aan te sluiten op het Safe-PP systeem van Burgerhout.

Ecoflo in beeld

Vind een installateur

Vind hier een installateur bij u in de buurt.

Bedrijvengids Geplaatst door
Burgerhout B.V.

Burgerhout B.V.

Dr. A.F. Philipsweg 41, 9403 AD  ASSEN

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.