Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

energiebelasting 2015

01 februari 2018
Dit jaar vindt er echter een drastische wijziging plaats op het gebied van de heffingskorting, deze korting komt namelijk geheel te vervallen voor vve's.
LEES VERDER

Energiebelasting 2015 voor VvE’s

Wijzigingen energiebelasting 2015 voor VvE’s

Vervallen van de beperkte heffingskorting
Ieder jaar wijzigen de tarieven voor de energiebelasting. Normaal gesproken stijgen de tarieven een paar procent. Dit jaar vindt er echter een drastische wijziging plaats op het gebied van de heffingskorting, deze korting komt namelijk geheel te vervallen voor elektriciteitsaansluitingen zonder verblijfsfunctie (algemene ruimten, portiekverlichting, parkeergarage of fietsstallingen). Deze heffingskorting komt voor VvE’s in 2015 in zijn geheel te vervallen.

LET OP: dit geldt niet voor de individuele appartementen, zij hebben recht op de reguliere heffingskorting. De reguliere heffingskorting in 2015 is gedaald van € 385,53 (incl. BTW) naar € 377,33 (incl. BTW).

De beperkte heffingskorting bedroeg in 2014 nog € 144,74 (incl. BTW) op jaarbasis voor elektriciteitsaansluitingen zonder verblijfsfunctie, per 1 januari 2015 is deze korting volledig afgeschaft. Hierdoor zal de energierekening hoger uitvallen dan u gewend bent. Het kan zijn dat de leverancier bij het berekenen van het voorschot geen rekening houd met deze wijziging waardoor uw VvE dient bij te betalen op de jaarnota.

Verkeerde berekening van de heffingskorting
Vanaf 1 januari 2010 geldt voor elektriciteitsaansluitingen zonder verblijfsfunctie een aangepaste (beperkte) heffingskorting. Deze aangepaste heffingskorting is echter door veel energieleveranciers niet goed doorgevoerd op de energierekening van de VvE. Veel VvE’s ontvangen namelijk nog steeds de volledige heffingskorting (zonder dat ze hier recht op hebben).

Een aantal energieleveranciers is dit op dit moment de verkeerd berekende heffingskortingen aan het corrigeren. Hierdoor kan het zijn dat de VvE een correctienota ontvangt over het verleden, deze heeft dan waarschijnlijk betrekking op de verkeerd berekende heffingskorting.

Wanneer de VvE haar energiecontract vernieuwt (bij de bestaande leverancier) of de overstap maakt naar een andere leverancier is het van belang dat zij aangeeft dat het om een aansluiting ZONDER verblijfsfunctie gaat. Dit dient expliciet aangegeven te worden zodat de energieleverancier de juiste heffingskorting (geen korting) kan berekenen op de energienota.

Verhoging tarieven energiebelasting 2015
De tarieven voor de energiebelasting zijn ook in 2015 weer behoorlijk gestegen ten opzichte van 2014. Naast de energiebelasting is ook de opslag duurzame energie fors gestegen. Onderstaand overzicht geeft de tarieven (inclusief opslag duurzame energiebelasting en incl. BTW) van 2014 en 2015 weer, tevens wordt de stijging in procenten weergegeven.

tarieven stroom 2015

tarieven gas 2015

Wat betekent dit voor de VvE?
De verhoging van de energiebelasting, opslag duurzame energie en de afschaffing van de heffingskorting voor elektriciteitsaansluitingen zonder verblijfsfunctie hebben direct gevolgen voor de energierekening van uw VvE. In onderstaand overzicht geven we een aantal verbruiken weer met daarbij de vergelijking in energiebelasting tussen 2014 en 2015. Bij het bedrag over 2015 hebben we de heffingskorting bij elektriciteit al weggelaten.

Energiebelasting 2015

Wilt u weten wat de financiële gevolgen zijn voor de energierekening van uw VvE dan kunt u contact met ons opnemen, wij berekenen voor u de impact van de nieuwe tarieven van de energiebelasting.

Of vul vrijblijvend het informatie formulier in aan de rechterkant van dit artikel en wij nemen binnen 48 uur contact met u op.VvE Energie
Ruben van Geldorp
ruben@vveenergie.nl
030-3031714

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

VvE Energie
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

ZOEKSUGGESTIES