Gerelateerde suggesties:

Isostone

BUVA-IsoStone onderdorpel nieuwbouw. De BUVA-IsoStone serie onderdorpels is samengesteld uit glasvezel versterkt kunststof (GVK).
LEES VERDER

BUVA-IsoStone onderdorpel nieuwbouw

De BUVA-IsoStone serie onderdorpels is samengesteld uit glasvezel versterkt kunststof (GVK). Het profiel bestaat hoofdzakelijk uit zuiver glas en heeft een gestructureerd oppervlak door een zwarte UV-bestendige coating met korund korrels. De neuten zijn van polyethyleen. Belangrijke voordelen zijn het zeer lage gewicht, de enorme sterkte, breukvastheid en de minimale uitzettingscoëfficiënt. Klik hier om direct naar het online bestelformulier te gaan.

Zeer gunstige isolatiewaarde
De standaard BUVA-IsoStone onderdorpels hebben in basis al een gunstige isolatiewaarde. Omdat de glasvezelversterkte onderdorpel holle kamers heeft, functioneert de aanwezige lucht als perfecte isolator. Daarnaast is er voor houten gevelelementen de geïsoleerde uitvoering waardoor de Ufr-waarde van de onderdorpel beter is dan van HR++ glas !! Afhankelijk van de uitvoering varieert de Ufr-waarde tussen 0,89 en 1,85 W/m²K. Met deze waarden is de onderdorpel toepasbaar in Passiefhuis kozijnen en andere energiezuinige kozijnconcepten. (de isolatiewaarden voor kunststof kozijnen in combinatie met de geïsoleerde IsoStone onderdorpel worden nader onderzocht)

Toepassingsmogelijkheden
Het BUVA-IsoStone onderdorpelprogramma is geschikt voor zowel houten als kunststof gevelelementen.

Houten gevelelementen 
Het programma voor houten kozijnen bestaat uit twee basisdorpels voor naar binnendraaiende deuren, twee voor naar buitendraaiende deuren en één voor hefschuifpuien. Afhankelijk van het kozijndetail wordt met een neut de verbinding tussen kozijnstijl en onderdorpel gemaakt. De bijbehorende bevestigingsmiddelen en afdichtings- materialen worden meegeleverd. De onderdorpels zijn ook geschikt voor toepassing onder kozijnen met verschillende vakverdelingen, bijvoorbeeld deuren met een zijlicht. De onderdorpel wordt kozijnbreed aangeleverd (maximale lengte 6 meter).

Montage van de BUVA-IsoStone onderdorpel aan het houten kozijn is zeer eenvoudig door de slimme verbindingstechniek. Het belangrijkste onderdeel in de verbinding vormt de BUVA QuickConnect combi-plug. De onderdorpel met neuten wordt met behulp van de BUVA QuickConnect aan de stijl van het kozijn gemonteerd. Na het monteren is de verbinding direct 100% belastbaar.
  
Kunststof gevelelementen
Het programma voor kunststof gevelelementen is geschikt voor alle systeemhuizen op de Nederlandse bouwmarkt. De profielen van kunststof gevelelementen kunnen worden onderscheiden in vlakke en verdiepte profielen. Voor de verdiepte profielen zijn twee onderdorpels beschikbaar de PS0500 en PS0600, voor de vlakke profielen is de PS7055 ontwikkeld. Met een speciaal voor het profielsysteem ontwikkelde neut wordt de aansluiting tussen kozijnstijl en de BUVA-IsoStone PS0500 of PS0600 gerealiseerd (de PS7055 onderdorpel is aan de bovenzijde vlak, waardoor er geen neuten nodig zijn). Op de neut zijn paspennen aangebracht die zorgen voor een juiste positionering van de kozijnstijl boven de dorpel. Tussen de kozijnstijl en onderdorpel komt een pakking voor een lucht- en waterdichte aansluiting.

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

BUVA homecare systemen
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen