STEINEL ledlichtsysteem

Goede verlichtingsoplossingen met een Steinel ledlichtsysteem via VSA Licht.

Situatie

Steeds meer Verenigingen Van Eigenaren willen besparen zonder verlies van comfort en veiligheid. Het 'Hildebrandstaete' is een historisch gebouw in het centrum van Utrecht. Ooit maakte het deel uit van het Academisch Ziekenhuis Utrecht en bood het onderdak aan het afdeling Psychiatrie en Neurologie. In dit voormalig ziekenhuis is Koning Willem Alexander geboren. Sinds begin jaren 90 van de twintigste eeuw zijn hier een 57 tal appartementen gerealiseerd. In oude situatie branden er 50 stuks inleg met 4 x T8 18 Watt, deze branden 24 uur 7 dagen in de week. Hier moest een energie besparende oplossing voor gevonden worden, met behoud van comfort en veiligheid.

Er is gekozen voor de plafonniere RS PRO LED S1 uit de Steinel professioneel serie. Deze hypermoderne plafonniere kan op een basis verlichting branden van 1.8 Watt led. Bij waarneming van een persoon binnen het voor ingestelde detectie gebied schakelt hij snel en geruisloos alle leds op maximaal, dit is nog steeds maar 16 Watt. Dit met een output van 660 Lumen. Tevens schakelt dit armatuur draadloos doormiddel van zijn standaard ingebouwde transceiver (zender/ontvanger) alle lampen die op hetzelfde zendkanaal staan automatisch snel en geruisloos aan.

- In de oude situatie is het verbruik 8800 uur x 4000 Watt T8 = 35200 kWh
- In de nieuwe situatie is dit 500 uur x 800 Watt ledsensor actief en 8300 uur x 90 Watt ledspaarstand = 1147 kWh per jaar. Een reductie van 34050 kWh per jaar zonder verlies van veiligheidsgevoel en comfort.
- Licht aan/uit (automatisch).
- De zeer innovatieve sensoren reageren op bewegingen en lichtomstandigheden en schakelen het licht zonder vertragingen automatisch aan en een instelbare tijd weer uit.

 


Sensorlamp

De platte, puristische HF-sensorlamp RS PRO LED S1 sensor glas of kunststof voor binnenshuis. Met 16 W led, 660 lm en een aangename lichtkleur van 3500 K. Het led-licht heeft geen opstartcurve nodig, maar staat onmiddellijk ter beschikking. De leds hebben een levensduur van ongeveer 50.000 h, onderhoud of vervangen zijn daarom niet nodig. De STEINEL Active-Thermo-Control-sturing bewaakt en regelt de temperatuur van de led-lampjes continu. Hierdoor wordt oververhitting voorkomen en de lange levensduur gegarandeerd. De combinatie van ledlicht met HF-sensortechniek waarborgt energie-efficiëntie op het hoogste niveau.

Voor een comfortabele instelling staan install mode, teach in modus en basislicht (10%) ter beschikking. De HF-sensor heeft een 360° registratiehoek en een max. reikwijdte van 8 m. Hij kan naar vier richtingen toe worden verkleind. De RS PRO LED S1 sensor glas kan dankzij de geïntegreerde 868 MHz draadloze communicatie via master/master-schakelingen met meerdere lampen tot een groep in een ruimte worden verbonden.

Bedrijvengids Geplaatst door
VSA Licht  ( Van Spijk Agenturen) )

VSA Licht ( Van Spijk Agenturen) )

De Scheper 260, 5688 HP  OIRSCHOT

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.