Hardglas

Een modern en exclusief design zijn de sterke visuele kenmerken van de BUVA hardglas draai-, uitzet- en valramen.

Geplaatst door: BUVA homecare systemen

Hardglas ramen

Het (voorgemonteerde) hang- en sluitwerk wordt rechtstreeks op de ramen aangebracht. Het voordeel is dat de ramen geen aluminium of houten omkadering nodig hebben. Een slanke en strakke vormgeving is het gevolg. Bijkomend voordeel is dat de BUVA hardglas ramen volledig recyclebaar en onderhoudsvrij zijn.

Om het hang- en sluitwerk direct op het glas te kunnen aanbrengen worden de glasplaten gehard. De mechanische weerstand is na het hardingsproces tot 7 maal groter dan bij standaard floatglas. Bij een geforceerde breuk ontstaan geen gevaarlijke scherpe glassplinters maar kleine stukjes glas waardoor de kans op verwondingen gering is.

De hardglas ramen zijn geschikt voor plaatsing in houten, kunststof of aluminium kozijnen in zowel de woning- als utiliteitsbouw. Verder zijn de hardglas ramen zowel in de nieuwbouw als renovatieprojecten toepasbaar. De ramen passen zonder aanpassingen in de standaard detailleringen (KVT) van houten kozijnen. Daarnaast is plaatsing in de meest gangbare kunststof en aluminum kozijndetailleringen mogelijk, eventueel met aanpassingsprofielen.

Hardglas met glasprint

BUVA hardglas ramen zijn ook te voorzien van prints, zoals foto's, letters en cijfers. In combinatie met vast glas zijn glazen geveldelen volledig te voorzien van deze prints. Door de ramen te printen met keramische lakken is deze bedrukking uitermate geschikt voor buitentoepassingen. Deze nieuwe techniek creëert de mogelijkheid voor architecten om elke gewenste digitale afbeelding op het glas te printen. Deze vorm van printen geeft grote creatieve vrijheid.

Verschillende uitvoeringen
BUVA hardglas draai-, uitzet- en valramen zijn leverbaar in 6 basisuitvoeringen:

BUVA 500
De bekende enkel hardglas uitvoering die wordt toegepast in uiteen- lopende projecten. Bijvoorbeeld als vervanging van houten uitzet- ramen of als beeldbepalend gevelonderdeel in een utiliteitsproject.

BUVA ISO-1000
Opgebouwd uit twee geharde glasplaten en afgewerkt met een kunst- stof omkadering uit één stuk. Deze 15 mm brede omkadering kan worden uitgevoerd in de kleur zwart of wit.

BUVA ISO-1200
In plaats van de kunststof omkadering van de ISO-1000 wordt bij deze uitvoering de omkadering gevormd door een in vele kleuren leverbare keramische coating aan de binnenzijde van de glasplaten. De breedte van deze omkadering is slechts 24 mm. Toepassing van deze uitvoering geeft een nog strakker gevelbeeld.

BUVA ISO-1300
De ISO-1300 ramen hebben dezelfde specificaties als de ISO-1200 ramen maar voldoen daarnaast ook aan de zware eisen op het gebied van inbraakwering (NEN 5096 - weerstandsklasse 2).

BUVA ISO-PLUS 2000
De dubbelglas uitvoering waarbij de in vele kleuren leverbare keramische randafwerking in de glasrand is verwerkt. Het moderne en exclusieve design geeft uw gevel een geheel eigen uitstraling. De technische kenmerken zijn ongeëvenaard: de ramen zijn volledig onderhoudsvrij, het geïntegreerde en vervangbare kaderprofiel garandeert een wind- en waterdichtheid tot 650 pascal en met een argon vulling wordt een U-waarde van 1,5 gehaald. Het standaard toegepaste nastelbare hang- en sluitwerk garandeert een optimale dichting, ook op langere termijn. De vele bedieningsopties maken de ramen geschikt voor iedere gebruiksfunctie.

BUVA ISO-PLUS 3000
De ISO-PLUS 3000 ramen hebben dezelfde specificaties als de ISO-PLUS 2000 ramen maar voldoen daarnaast ook aan de zware eisen op het gebied van inbraakwering (NEN 5096 - weerstandsklasse 2).

Bedrijvengids Geplaatst door
BUVA homecare systemen

BUVA homecare systemen

Bremen 5, 2993 LJ  BARENDRECHT

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.