Lift kapot? LiftHulp!

LiftHulp heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden op het moment een tijdelijke lift te kostbaar is of niet geplaatst kan worden.

Gepubliceerd: 30 april 2013

In eventuele noodgevallen kan het voorkomen dat er een situatie is waarbij er één lift in het gebouw is en bijvoorbeeld een reparatie van enkele dagen of langer aan de lift uitgevoerd moet worden. Als uw bewoners slecht ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel zijn tijdens deze vervelende situatie aan huis gebonden.

Een oplossing zou kunnen zijn het toepassen van een tijdelijke lift die tegen het gebouw aan geplaatst kan worden. Voor een reparatie van enkele dagen is dit een zeer kostbare oplossing en is niet in alle gevallen mogelijk.

Op het moment dat de lift door welke omstandigheden dan ook buitendienst is, kan LiftHulp de oplossing bieden om namens u de mindervalide bewoners in deze lastige situatie toch op een veilige manier met een transporter over de trap te vervoeren.

LiftHulp kan u de onderstaande oplossingen bieden om aan de behoeften van de mindervalide bewoners te kunnen voldoen:
1) Het huren van een transporter waarmee de rolstoel met gebruiker (max 150kg) via de trap naar de gewenste verdieping kan worden vervoerd.
2) Als onder 1 genoemd het huren van een transporter maar dan met begeleiding door een medewerker van LiftHulp die voor het veilig bedienen van de machine zal zorgen. De assistentie dient minimaal 24 uur van te voren afgesproken te worden waarbij de gemaakte uren in rekening gebracht zullen worden;
3) Indien er noodzaak is om voor enkele bewoners hulp te bieden op het gebied van het uitlaten van een hond of het doen van boodschappen of zelfs het brengen of halen naar een doktersafspraak, kunnen wij hiervoor een medewerker inzetten. Deze service kan als aanvulling op het bedienen van de transporter genomen worden.

Ook hierbij zullen de gemaakte uren en de eventuele reiskosten in rekening gebracht worden.

Huurvoorwaarden
Onze levering bestaat uit de volgende onderdelen:
- Aan- en afvoer van de transporter vanuit ons magazijn te Rijswijk op de gewenste locatie (binnen een afstand van 100 kilometer vanaf vestigingsplaats);
- Instructie door LiftHulp medewerker voor bediening van de transporter;
- Oplader (230V) waarmee de transporter opgeladen kan worden;
- Extra accu bij intensief gebruik.

De transporter kan per dagdeel worden gehuurd en met of zonder begeleiding.

Mocht er behoefte zijn aan een langere periode dan een dagdeel kan de transporter voor minimaal 1 week gehuurd worden. Hierbij blijft de transporter tijdens de huurperiode op locatie, waarbij de huurder moet voorzien in onderstaande voorwaarden:
- Een wind en waterdichte afsluitbare ruimte van minimaal 3x2m met verlichting;
- Temperatuur mag niet onder de 5 graden Celsius komen;
- Een WCD met randaarde voor het opladen van de accu;
- De toegang tot de ruimte moet via een verharde weg goed bereikbaar zijn vanaf de openbare weg.

Begeleiding
Ondanks dat de bediening van de transporter redelijk eenvoudig is vergt de bediening toch enige oefening en gewenning. Daarom wordt bij aflevering een uitgebreide instructie aan enkele geselecteerde medewerkers van uw organisatie gegeven die de transporter zullen gaan bedienen. Uit veiligheidsoverwegingen adviseren wij u de bediening alleen door deze personen te laten uitvoeren en onder geen beding niet geïnstrueerde personen de transporter te laten bedienen.

Een andere mogelijkheid die wij u kunnen bieden is dat gedurende de huurperiode één van onze medewerkers de transporter zal bedienen. Zij voeren deze werkzaamheden dagelijks uit en kennen alle kneepjes van het vak waardoor er een minimale kans op ongevallen is. Als u de veiligheid van uw bewoners boven alles stelt adviseren wij u de bediening van de transporter door onze getrainde medewerkers voor de looptijd van de huur te laten verzorgen.

Meer informatie: www.lifthulp.nl

Publicatiedatum: 1 mei 2013

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.