Schindler Liften helpt VVE's met meerjarenbegroting

Schindler Liften heeft de meerjarenonderhoudsprognose (MJOP) geïntroduceerd voor Verenigingen Van Eigenaren (VvE's) die één of meerdere liftinstallaties beheren.

Gepubliceerd: 10 februari 2011

Met de introductie van deze service ondersteunt Schindler VvE's in de totstandkoming van een algemeen reservefonds van de verenging voor het groot onderhoud van hun pand. Dit algemeen reservefonds is een wettelijke verplichting en bestaat veelal uit een complexe berekening. De berekening voor het onderhoud van de liftinstallatie wordt met hulp van Schindler's MJOP vereenvoudigd. Verrassingen en onverwachte kostenposten worden op deze manier buiten de deur gehouden.

Met de meerjaarenonderhoudsprognose biedt Schindler Liften inzicht in de technische staat van de liftinstallatie. De liftinstallatie(s) worden eerst geheel geïnspecteerd door liftspecialisten. Naast deze specialisten werkt Schindler voor de totstandkoming van de MJOP met een gerenommeerd informatiesysteem voor vastgoedbeheer. Dit systeem is in staat om nauwkeurige berekeningen te maken die resulteren in een compleet plan voor lange termijn grootonderhoud inclusief financële prognose. De MJOP is in bepaalde gevallen gratis voor VvE's met een onderhoudscontract van Schindler Liften.

Algemeen reservefonds

Het consequent en optimaal onderhouden van een pand is voor Verenigingen Van Eigenaren van groot belang. Een goed onderhouden pand behoudt zijn waarde. Met het in 2005 wettelijk verplicht gestelde algemeen reservefonds wordt er van VvE's gevraagd voor een lange termijn vast te stellen welk onderhoud zij uit gaan voeren en welke kosten dit met zich meebrengt. Schindler Liften helpt met de introductie van de MJOP een deel van deze opgave inzichtelijk te maken.

Over Schindler Liften B.V.

Schindler Liften B.V. installeert, onderhoudt en moderniseert liften en roltrappen en -paden. Door autonome groei en acquisitie heeft Schindler B.V zich in de afgelopen 100 jaar ontwikkeld tot één van de grootste liftenfirma´s in Nederland. De organisatie bestaat uit 400 werknemers en maakt deel uit van de Schindler Groep in Zwitserland. Wereldwijd vervoert Schindler dagelijks meer dan 900 miljoen mensen.

Meer informatie: www.schindler.nl

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.