..........
shadow_fix

Bestrijden kelderzwam

Meer dan 55 jaar ervaring in het deskundig bestrijden en langdurig oplossen van Kelderzwam met meerjarige garantie.

Kenmerken van de aantasting:

Mycelium eerst witachtig en later geelbruin tot donkerbruin. Strengen bruinzwart, wortelvormig; dun. Vruchtlichamen geelbruin, lichtere rand, bros, 2-4 mm dik, wrattig; komen niet vaak voor. De waaiervormige structuur op zowel hout als muren is goed te herkennen. Regelmatig wordt de kelderzwam aangezien voor een spinnenweb. Pas op dat u boomwortels niet aanziet voor zwamdraden. Het komt regelmatig voor in oude gebouwen dat wortelgroei van klimop door het (slechte) metselwerk naar binnen groeit. Behandelen van (funderings)metselwerk, bodem van een kruipruimte en nog gezonde hout is.

Voor meer informatie of een vrijblijvende inspectie verwijzen wij naar www.vanlierop.nl 

Waarom is zwambestrijding noodzakelijk

Zwam tast hout aan dat al enige tijd vochtig is en veroorzaakt houtrot, waardoor de constructie binnen afzienbare tijd ernstig kan verzwakken. De Huiszwam bijvoorbeeld is in staat om binnen een half jaar de draagkracht van een vloer met 50% te verminderen. Zwam groeit niet alleen op en in hout, maar ook over en door muren heen. Huiszwam baant zich een weg door de metselmortel heen en kan zo ook naast gelegen panden aantasten. Iedere zwamsoort heeft zijn specifieke kenmerken en eigenschappen en dat vraagt om een specifieke aanpak van zwambestrijding.

Hoe werkt zwambestrijding

Zwambestrijding begint met het verwijderen van het door zwam aangetaste houtwerk. Dit dient tot 1 meter voorbij het aangetaste deel van de constructie gebeuren. Van de muurgedeelten waarop schimmeldraden en schimmelstrengen van de zwam voorkomen, verwijderen we de pleisterlagen omdat hierachter ook de zwam draden kunnen voortwoekeren. Het aangetaste muurwerk wordt met een gasbrander schoongebrand, voegen uitgekrabd en vervolgens besproeid met een zwambestrijdingsmiddel op waterbasis. Dit is zeker het werk voor een specialist zoals Van Lierop.

Ernstige zwamaantasting verhelpen wij door het muurwerk via een aangebracht boorgatenpatroon te injecteren, om zo ook de inwendige zwamdraden te bereiken. Het bestaande en nieuw in te brengen houtwerk wordt preventief behandeld tegen zwamaantasting door middel van een oppervlaktebehandeling. In het geval van kruipruimtes, verwijderen we met zwamsporen besmet zand uit de kruipruimte en vervangen dit met schoon zand. Deze nieuwe bodemafsluiting behandelen wij tegen zwamaantasting. Niet aangetaste balkkoppen worden preventief geïnjecteerd. Van Lierop geeft een meerjarige garantie op zwambestrijding.

Meer weten?

Vraag hier vrijblijvend informatie aan.

Verstuurd!
0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


 

Vraag informatie aan

Vul hier uw gegevens in of laat u terugbellen:

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam