Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Boktor

01 februari 2018
Van Lierop is al meer dan 55 jaar dé specialist voor het duurzaam bestrijden van (Huis)boktor.
LEES VERDER

Bestrijden boktor

De Boktor tast met name zachtere naaldhout als vuren en grenenhout aan. Bij de bestrijding van de Boktor is het belangrijk aan de hand van de sporen, alle schuilplaatsen van de Boktor op te zoeken. Tijdens het bestijden van de Bokter zal er vooral gelet worden op de boorgangen (blazen) zich vlak onder het houtoppervlak bevinden. De uitvlieg openingen van de boktor zijn ovaal en veel groter dan de ronde uitvliegopeningen van de gewone houtwormkever. De Boktor kan zich echter veel dieper in het hout nestelen, waardoor ernstige constructieve schade ontstaat en vervanging noodzakelijk kan zijn. De schade die de Boktor heeft aanricht wordt pas duidelijke tijdens de bestrijding.
Het bestrijden van de Boktor bestaat voornamelijk uit het schoonsteken van aangetaste onderdelen en het blootleggen en uitborstelen van de boorgangen. Daarna wordt het houtwerk aan het oppervlak besproeid met een Boktor bestrijdingsmiddel. Bij hardnekkige diepere aantastingen en geschilderd houtwerk worden injectiepluggen geplaatst. Met een speciale injectie techniek wordt het boktor bestrijdingsmiddel in het hout injecteerd.
Wanneer er boktor in vloerdelen wordt geconstateerd, moet er rekening mee gehouden worden dat onderliggende balklaag mogelijk ook is aangetast. Verder onderzoek van de balklaag is dan noodzakelijk.

Voor meer informatie of een vrijblijvende inspectie verwijzen wij naar www.vanlierop.nl 

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

Van Lierop
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

ZOEKSUGGESTIES