Demonstratie

Als ik met mijn roofvogels aan het verjagen ben wordt de vraag veel gesteld. "Geeft u ook demonstraties ?"

Geplaatst door: Valkerij Schrieken

verjagen

Naast het verjagen deed ik dit alleen voor lagere scholen. Kleine groepje enthousiaste kinderen, op de hurken in de gymzaal, een heerlijk publiek.

Maar het blijft prikkelen om naast het werken met de vogels ook mijn passie voor roofvogels uit te dragen. Toch wil ik iets anders doen dan de spectaculaire demonstraties. Ik kom niet met 20 vogels u een uur heel veel laten zien. Daarik altijd hoofdzakelijk met inheemse vogels heb gewerkt, wil ik u graag iets meer vertellen over roofvogels in Nederland. Waar vind je ze, waar broeden ze, wat zijn hun jachttechnieken enzovoort.

Denk aan de Torenvalk, Slechtvalk, Oehoe, Kerkuil, Buizerd en de Havik. Vogels die wij zelf elke dag zouden kunnen treffen. Daarbij wordt er natuurlijk ook gevlogen met de vogels en mag er een roofvogel worden terug geroepen. Leerzaam voor jong en oud, na de demonstratie is er gelegenheid om een roofvogel op de handschoen te houden.

Op school

Wij geven eductie aan groepen leerlingen over nacht- en dagroofvogels

Roofvogel op school 488Deze lessen zijn vooral bedoeld om iets meer te weten te komen over roofvogels die wij allemaal in Nederland kunnen waarnemen. Te denken valt aan de Torenvalk, de Buizerd maar ook een Kerkuil en Ransuil zijn van de partij. Er wordt over het gebruik van roofvogels in de valkerij en over dag- en nachtroofvogels in zijn algemeenheid het een en ander verteld.
Waar broeden zij, wat eten ze en waar kunnen we ze zien?
Hierbij maak ik gebruik van foto's en materiaal uit de valkerij, maar ook van mijn eigen roofvogels. Klik hier om een aantal vogels te zien! Er is voor de docent en de kinderen de gelegenheid om een aantal roofvogels zelf de leren handschoen aan te doen en de vogel naar zich toe te laten vliegen.

Ook de leerlingen van de groepen 1 en 2 vinden het prachtig om een vogel naar zich toe te roepen. De les kan gegeven worden in het leslokaal zelf, op het schoolplein, maar de gymzaal voldoet ook prima. Graag doe ik u een aanbod om zo'n educatief onderhoud met de roofvogels op uw school te geven. De duur van een les is gemiddeld 1 uur.

Nog meer mogelijkhedenroofvogel kind 320
Ook is er gelegenheid om het boven genoemde in een kleiner verband te doen. Te denken valt aan een groepje kinderen met een verstandelijke beperking, groepjes amateurfotografen. De mogelijkheden zijn legio.

Bedrijvengids Geplaatst door
Valkerij Schrieken

Valkerij Schrieken

Jacob van Heemskerckstraat 82, 1782 XE  Den Helder

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.